Ezt nézed:  / Zene / Mely magyar dalok a Középsuli-szereplők kedvencei?

Mely magyar dalok a Középsuli-szereplők kedvencei?

Nemrégen egy kutatás eredményeit mutattuk be az oldalunkon, amely azt állapította meg, hogy a magyarok 16%-a tartja fontosnak, hogy csak magyar zenét hallgasson, míg 9% inkább a külföldi zenékre voksol. A Középsuli című sorozatunk fiatal szereplőit kérdeztük most meg, hogy nekik melyek a kedvenc magyar dalaik.

Arra is kíváncsiak voltuk többek között, hogy hol hallották először, milyen gyakorisággal hallgatják, jártak-e már az előadó koncertjén, ahol felcsendült a kedvencük, milyen emlékek fűzik ahhoz a dalhoz, egyszóval, mindenre kitértünk a beszélgetések során.

Varga Erika

Erika, a bukott diák

A bukott lányt alakító Erika kedvence SHAWN-tól származik. Nyilván nem Mendes, hiszen ebben a cikkben csak hazai zeneipari termékekről beszélünk. Valamilyen zenelejátszó eszközön naponta többször is meghallgatja Erika az Otthonról című kedvenc dalát, viszont koncertre sajnos még nem sikerült eljutnia.

 

Először fél éve hallotta ezt a dalt, amikor maga alatt volt egy kicsit. Azt mondja, a csalódások nagyon meg tudják őt ingatni és a padlóra tudják küldeni.

 

“Viszont, amikor ezt meghallgatom, akkor átértékelem azt, hogy én miért lettem ilyen”

– mondja.

Azt is elárulta, hogy számára ez a dal egyfajta igazságot jelent, mert “mindenki lesz valaki és az alapján lesz az a valaki, amit hoz a szüleitől”.

“Vagy pozitív vagy negatív irányban, de változunk, de amit kapunk. az nagyon meghatározó”

– állítja.

Sefcsik Dominik

Dominik, a srác

Dominik kétféle módon határozza meg a kedvenc dalát: az egyik egy mély érzelmi vonal, a másik pedig az, hogy egy bizonyos dallal mennyi közös emléke van. Az előbbi Mester Tamás Altass el című dalát foglalja magában, az utóbbi pedig a Wellhello Apuveddmeg című számát. Azt nagyon sajnálja, hogy egyetlen koncertre sem jutott még el.

 

“Az Altass el című dalt régen sokat hallgattam, a mai napig néha el is szoktam zongorázni. A Wellhello dalát pedig a rádióban hallom a legtöbbször”

– válaszolja a srác arra a kérdésre, hogy hol szokta hallgatni az említett dalokat.

 

“Számomra az Altass el a búcsút jelenti, amit sajnos nekem is vennem kellett egy olyan embertől, aki gyerekként közel állt hozzám, de el kellett engednem. A Wellhello dala pedig az utolsó iskolás évem legviccesebb momentumait koronázza meg, így mindig emlékezni fogok rá, amikor meghallom”

– meséli.

Tóth Tibor

Tibi, a stréber

Tibi kedvenc együttese a Fallow The Flow, azt mondja, részben Fura Csé miatt, akinek a rappelése nagyon megfogta őt, s szerinte abban a formációban, hogy a Fallow The Flow zenekarban még BLR is és Simon Bogi is benne van, “eszméletlen jó éneklős zenéket csinálnak”.

 

“A kedvencem a Nem fogadok szót, ami magában foglalja a nyarat, a fiatalkori lázadást és azt hogy ‘kit érdekel más véleménye, csak az fontos ami nekem jó’. Ez a sor ragadt meg benne. Sajnos koncertre még nem tudtam elmenni és nem hallottam a számot sem élőben sehol máshol sem, de minél hamarabb szeretnék eljutni egyre.”

– meséli Tibi.

VACSIZZ VELÜNK! – NYEREMÉNYJÁTÉK – részletek ide kattintva

Abaházi Barbara

Abi, a démon

A sorozatban démoni lányt alakító Barbi kedvenc magyar zenei alkotása Rico és Miss Wood duettje, a Vihar című dal, melyet minden egyes nap meghallgat a telefonján, azóta, hogy felkerült a dal az előadó YouTube csatornájára, s már a jegye is megvan az augusztus 12-i koncertre, ahová a barátaival együtt megy majd el.

 

“Mivel én a magyar zenék, főleg a magyar rapzenék rabja vagyok, ezert nehéz volt kiválasztanom egy kedvencet hirtelen, mert ennek az előadónak minden számat szeretem”

– mondja Barbi.

A cikk a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programjának támogatásával készült.

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share