Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / Mennyire igazi a barátságod?

Mennyire igazi a barátságod?

Vannak barátaink, akiket sokszor a családunknál is fontosabbnak tartunk. Olyan, mintha kapnánk egy testvért, egy lelki társat, aki nemhogy érti, mi zajlik bennünk, szinte érzi. Még akkor is, ha kilométerek választanak el minket egymástól.

Az első ilyen komoly barátságok pont tinédzserként születnek, hisz ezt az időszakunkat a felnőttek tényleg nem értik. Általában ők elfelejtik, hogy anno mi mindenen mentek keresztül, milyen érzelmi hullámvasútban ültek valószínüleg ők is, mennyi dilemma van ilyenkor a fejünkben. Nyilvánvaló, hogy az, aki ugyanezt éli, társ tud lenni a bajainkban, az örömeinkben, a titkainkban. És ez így is van jól.

Ugyanakkor a zöld szemű szörny, azaz a féltékenység nem csak a párkapcsolatokban, hanem a barátságokban is megjelenhet. Nem csak az idegesíthet, ha a barátnőd mással, akár egy új osztálytárssal, akár egy régi ismerőssel kezdi látszólag szorosabbra fűzni a viszonyt, hanem ezer más ok is rossz érzéseket okozhat.

Ilyen lehet, ha ő valamiben jobb nálad. Persze, az igazi barátnő őszintén örül a másik sikerének. De tényleg? Kutatások, megfigyelések, tapasztalatok azt mutatják, hogy akkor, ha a barátnőd valami olyasmiben sikeres, ami téged nem is érdekel, mondjuk érmet szeresz gátfutásban, amikor te még futópályát sem láttál élőben, akkor őszintén vele tudsz örülni.

Azonban, ha valami olyanban előz meg, ami számodra is fontos, az bizony baromi dühítő lehet. Ha fontos számodra a suli, az, hogy ott miként teljesítesz, akkor kicsi az esélye, hogy örülni fogsz annak, ha ő egy óra tanulással a könnyebb csoport feladatlapján kapja, míg te a fél éjszakát átgürizted, és olyan feladatokat kapsz, ami a totál szívás.

De lehet, hogy te fél éve odavagy egy srácért, és hajtóvadászatot tartasz, miközben ő élvezi a szingliséget, mégis egy nap bejelenti: barátja van. Nem biztos, hogy őszinte lesz az örömöd.

Ilyenkor tök normális, ha úgy érzed: átvágott. Valójában nem valószínű, hogy ez történt, és feltehetőleg tényleg nem direkt csinálta úgy, hogy neked az rossz legyen.

Amit érdemes észben tartanotok, hogy attól, hogy legjobb barátnők vagytok, még lehettek dühösek, érezhetitek átvágva magatokat, haragudhattok, veszekedhettek. Attól még nem kell, hogy csökkenjen az egymás iránt érzett szeretet. Azonban fogadjátok el, ha a másik mérges, és osszátok meg egymással az ilyen érzelmeket is, ne csak azt, ha minden jó. A barátság ugyanis nem attól igazi, hogy mindig mindenki mosolyog, és úgy viselkedik, mintha minden rendben lenne. Ne csináljatok hát úgy, mintha nem érintene meg titeket a féltékenység vagy irigység, mert az akár a barátságotokba is kerülhet.

Mennyire igazi a barátságod?
Szoktad úgy érezni, hogy eleged van a barátnőd sikerszériájából?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share