Mennyire tartják fontosnak a karácsonyt a Középsuli szereplői?

Rovat

Megosztás

Eljött a december, az ünnepek forgataga. Középsuli sorozatunk szereplői is ünneplik a karácsonyt, el is mondják, mennyire tartják fontosnak, valamint azt is megosztják veletek, ők hogyan töltik a karácsony napjait.

A legtöbben a családi hangulat, a közös étkezések miatt érzik úgy, hogy a karácsony napjai nagyon fontosak az évben. Barbi szerint mostanában megromlottak az emberek szokásai, és kissé más a témája, mint kellene:

“Fontosnak tartom, bár sajnálom,hogy manapság csak az ajándékokról és a pénz hajszolásáról szól.”

– meséli a tatai lányt alakító szereplőnk.

Dominik idén nemcsak a családot, de a barátait is szeretné előnyben részesíteni.

IMG_4610

“Nagyon fontosnak tartom a karácsonyt. Ez az az ünnep, amikor az egész család együtt van. Idén szeretnék majd a barátaimmal is karácsonyozni.”

 

Zsanett is fontosnak tartja a karácsonyt, habár a sztorija nem teljesen áll közel hozzá.

“Én nem vagyok megkeresztelve, és nem tudom, hogy elhiggyem-e azokat a dolgokat, amik pl a karácsonnyal kapcsolatosak, de ez egy megszokott ünnep, és a hangulata miatt szeretem.”

– meséli a Középsuli sorozatban a plázacica szerepet játszó lány.

A sármőrt alakító srác, Matyi nem is fontosnak, hanem egyenesen szükségesnek érzi, hogy legyen karácsony.

IMG_4326

“Ilyenkor akaratlanul is kedvesebbek az emberek egymással. Azért valljuk be, mindenkinek jól esik egy kis melengető kedvesség, pláne a hideg időben. Maga a hangulata, amikor mindenki önfeledten szerethet, nem nézi meg senki, hogy “most normális ez az ember?” ami bút s bajt felhalmoztunk az évben, ilyenkor mindent meg lehet osztani egymással, meglepni szeretteinek vagy barátainkat egy kis aprósággal, látni az őszinte mosolyt az arcukon. Mindent kárpótol, ami bút s bajt okoztunk egymásnak olykor, ha azt jó szándékkal tettük.”

– fejti ki véleményét Matyi.

Tehát a legtöbben családi körben töltik, leginkább szűk családi körben a szentestét, majd a karácsonyi napokon már a nagyobb családi kört is bevonják szereplőink is a banzájba.

IMG_4518

“A december 24-ét a családommal töltöm, ilyenkor nagy családi vacsorát tartunk, aztán apukám betesz valami ezeréves karácsonyi zenét, mert ez nem maradhat el, és utána ajándékozunk. 25-én szinten nagy vacsorát tartunk, ilyenkor az unokatestvéreink és a nagybátyámék jönnek.”

– meséli a sorozatunk vadócát alakító Réka.

Zsanettéknél nemcsak karácsony a karácsony, de születésnap is.

“25-én van anyunak a szülinapja és akkor itthon a rokonokkal ünnepeljük azt is.”

 

Matyiék egész napja húzos karácsonykor, nagy a sürgés-forgás.

Szenteste már reggeltől megy a nagy készülődés, halkészítés, saláta, szaloncukor-kötözés, karácsonyfa-díszítés, majd este, amikor mindenki végzett a teendőivel, “megjön a Jézuska”, és jöhet a talán sokak által várt vacsora.

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,176RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta