Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / Mennyire vonzó az arcod a másik nem számára?

Mennyire vonzó az arcod a másik nem számára?

Az evolúciós pszichológia szerint a testi szimmetriáról több dologra következtethetünk. Árulkodik betegségekről, és fontos tulajdonsága az is, hogy tudat alatt befolyásolja a férfiak és a nők párválasztását. Persze, gyakran az aszimmetrikus arc sokkal vonzóbb emberek számára. Miért?

Genetikai kutatások bizonyítják, hogy a bilaterális, azaz kétoldalú testrészek (végtagok, ujjak, szemek, pofacsontok) mindkét oldalát ugyanaz a gén hozza létre.  Tehát, ha a fejlődés során semmilyen káros hatás nem lép fel, a szervezet tökéletesen szimmetrikus lesz, bár ez elég ritka jelenség és valljuk be, igen furcsán is nézne ki az arcon.

Mennyire vonzó az arcod másik nem számára? #1
Te figyelted már, hogy mennyire szimmetrikus az arcod?

 

A cikkbe beékelt képeken ti is összehasonlíthatjátok az eredeti arcot, azzal, hogy milyen lenne, ha a jobb, illetve bal arcféllel lenne teljesen szimmetrikus ezeknek a híres embereknek a teljes arca. Eldönthetitek, hogy nektek ez bejön-e.

62335ecbdfeb07aa3e0aa3f19cbc5819

Minél szimmetrikusabb egy élőlény, annál kisebb az esélye annak, hogy valamilyen fertőzést, vagy betegséget elkapjon, nagyobb a párzási és a párválasztási sikere, illetve hosszabb a várható élettartama. Valószínűleg azért tartjuk a szimmetrikusabb arcot vonzónak, mert az egészségre utaló jeleket is felfedezünk benne. Azok a férfiak és nők viszont, akiknek az arcukon sokkal magasabb a szimmetriától való eltérés foka, erősebb hajlamot mutatnak a depresszióra, az érzelmi labilitásra, gyakrabban fáj a fejük és gyakrabban vannak emésztési panaszaik.

blake_lively_face_flip

Az emberek relatíve a szimmetrikusabb társaikat részesítik előnyben párválasztás során. Az utóbbi évtizedek kutatásai bebizonyították, hogy minél szimmetrikusabbá tettek mesterségesen egy arcot, az ellenkező neműek annál magasabb szimpátia pontszámot adtak rá. Gondoltad volna? Minél szimmetrikusabb valakinek az arca, annál korábban kezdi a szexuális életet, és annál több szexuális partnerrel rendelkezik.

flip_liv_tyler

A férfiak inkább a fiatalos női arcot részesítik előnyben, a nőknél viszont ez változatosabb,  függ a menstruációs ciklustól. Amikor egy éjszakás kalandra vágynak, vagy pedig a menzeszt követő 7-14. napon a férfias, azaz a domináns típust részesítik előnyben, viszont ha hosszabb távra terveznek, és a menstruációs ciklus többi napján vannak, inkább a babarcú férfiak jönnek be nekik, akik jó barátok, és valószínűleg gondoskodó apák lesznek.

faces-photoshopped-to-reveal-perfect-symmetrical-features-22424

Ha szeretnéd megtudni te hogyan néznél ki teljesen szimmetrikus arccal, ezt megtekintheted a www.echoism.org oldalon.

Nem felejtjük el megemlíteni, hogy természetesen az is gyakori, hogy  a szabályos arcoknál nagyobb vonzerővel bírnak a szabálytalan arcok, de itt NEM mindegy mi tér el, hol és hogyan a két arcféltekén.

jennifer_love_hewitt

Mennyire vonzó az arcod másik nem számára?
Neked bejönnek a teljesen szimmetrikus arcok?

 

Nem kell kétségbe esned, ha nem találod arcodat elég szimmetrikusnak. Ha hipochondriára hajlamos vagy, akkor sem, mert mint már említettem, a nagy eltérés utal betegségre. Lehet annyira karakteres az arcod, hogy a másik nem tagjai csak úgy hullanak utánad, mert épp az aszimmetriád a szexepiled (görbe ott, felemás szemöldök, egy anyajegy, vagy a szemeid állása). A legfontosabb azonban az, hogy neked bejöjjön az a személy, aki visszanéz rád a tükörből, így lesz nagy önbizalmad, és ha ezt  kifelé is sugárzod, valóban ellenállhatatlan leszel.

lucy_liu_zps5cc80381

Foto: viewzone.com, assets3.youbeauty.com, assets4.youbeauty.com, assets6.youbeauty.com, assets7.youbeauty.com, assets3.youbeauty.com

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share