Mennyit árul el rólunk a profilképünk?

Rovat

Megosztás

Hogy milyen profilképet használsz, az rajtad áll. Azonban érdemes elgondolkodni rajta, hogy mit is tükröz maga a kép, mielőtt feltöltöd. Egy kép mögött ugyanis sok minden visszatükröződik.

Nem gondolnád, de valóban jó néhány dolgot meg lehet állapítani egyetlen képről is. A személyiségünk néhány eleme is megmutatkozik rajta. Az, hogy ki mit szeret, mi a fő érdeklődési köre könnyen kikövetkeztethető.

Most vegyünk alapul egy általános képet. Sokan kedvenceikkel együtt szerepelnek rajta. Mit árul el ez? Hogy állatbarátok. Ez az első gondolat. Hogy szeretik babusgatni, szeretgetni az állatokat és valószínűleg sokat is foglalkozna vele. Vagyis személyiségüket tekintve törődnek másokkal. Nem jelenti azt, hogy mindenkivel, de a közeli hozzátartozókkal biztosan így van. A szeretet és a társas kapcsolatok fontos eleme az életüknek. És ez egyetlen képből kikövetkeztethető.

Így ez bármire érvényes lehet. Hányótoknak van snapchat filteres profilképe? Elég nagy divat ez a fiatalok körében. A bolondosság, az üdeség egyik fő kifejező formája ez. Egy szakember komoly következtetéseket is képes levonni egy képről. Lehetőség van rá, hogy egy alap jellemzést készítsünk a személyről, aki ezt feltöltötte.

Azonban a profilképekkel óvatosan is kell bánni. Ha nem szeretnéd, hogy túl sok dolgot tudjanak meg rólad, akkor ne használj túl hivalkodó, vagy túl bizalmas képeket. Mások szemében a szimpátia kialakulhat egy képről is, de ugyanígy igaz lehet az elutasítás is. Mindenképpen azt tanácsolnám, hogy gondosan válaszd ki mi legyen a profilképed. Próbálj meg külső szemmel gondolkodni és hagyj magadnak pár perc időt, míg átgondolod, hogy feltöltsd-e vagy sem.

Mennyit árul el rólunk a profilképünk?
Neked milyen profilképed van?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,232RajongóLike
178,206KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta