Mérgező barátság?

Rovat

Megosztás

Veled is előfordult már, hogy mérgezőnek tűnt egy barátság? Hogy egy idő után úgy érezted, hogy valami nagyon nem stimmel veletek? Sokakkal előfordulhat bármikor egy ilyen helyzet.

Velem is előfordult, hogy volt egy olyan barátnőm, aki hihetetlenül csini volt, az összes srác odavolt érte, és persze értem nem. És nem azt mondom, hogy nem néztem ki jól, de a lány folyamatosan még utalt is arra, hogy mi az, ami nem néz ki jól rajtam, nem bízott bennem sokszor, ami pedig egy barátság alapja kéne, hogy legyen. Mindig kihangsúlyozta azokat, amiket nem szerettem én sem magamon.

Nem csoda, hogy egy idő után rosszul éreztem magam mellette és a barátság nem szabadna, hogy ezt hozza ki az emberből. Még jó, hogy megszakadt a kapcsolatunk, és én is rájöttem időben, hogy nem szabad ilyen emberekre hallgatni, de nem egy ember szenved hosszú évekig önbizalom hiányban, ilyen “barátok” miatt.

Úgy ismerheted fel ezeket az embereket, ha a barátság amiben vagytok, nem egyenlő, nem kiegyensúlyozott. Mindig oda mentek, ahová ő szeretné, azt csináljátok, amit ő akar. Nem érzed önmagadnak magad mellette, úgy érzed, ő mindennél jobb nálad. Vágysz az elismerésére, amit nem igazán kapsz meg. Rosszul érzed magad, ha miattad nem sikerül valami program és hibásnak érzed magad akkor is, ha vele történnek rossz dolgok.

A legjobb lesz, ha hagyod is ezt a barátságot, bár megpróbálhatsz beszélni vele, ha úgy érzed van értelme, de én inkább azt ajánlom, hogy gondolj magadra is egy kicsit, légy boldog, és ha ez mellette nem megy, akkor hagyd a csudába.

Fotó: elperiodico.cat

Mérgező barátság?
Te már voltál ilyen barátságban?

Borítókép: iris.virginia.edu

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta