Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Mi is az a Fidget spinner?

Mi is az a Fidget spinner?

2017 áprilisában indult el hódító útjára az újfajta őrület. A Fidget spinner egyfajta pörgettyű, amit előszeretettel használnak nálunk is.

Maga a játék 1993-ban született egy vegyészmérnök kezei alatt. Eredetileg figyelemzavaros gyerekeknek szánta, azonban nem aratott vele nagy sikert, így a szerkentyű jó időre feledésbe merült. Néhány hónappal ezelőtt azonban rohamosan elterjedt az egész világon. Iskolások tömegei kattantak rá erre a játékra.

Az eszköz egy csapágyakon alapuló pörgő, amit ha kellő erővel megpörgetnek, több percig is képes pörögni. Igazából ennyi az egész, de le tudja foglalni az embert. Amolyan másodlagos eszközként működik, amivel lefoglalhatjuk az ujjainkat, miközben másra koncentrálunk.

Eredetileg műanyagból készült, de mára már számtalan változata létezik. Van világítós, zenélős, de különleges anyagokból is lehet kérni, úgy, mint a titán, vagy egyéb nemesfém ötvözetek. Az ára 800 Ft-tól egészen 200 ezer forintig felmehet, csak a pénztárcánkon múlik, hogy milyet választunk.

Nagyobb közösségi helyeken találkozhatunk vele, de főleg iskolákban divat, amire már az iskolák is felfigyeltek. Nem véletlen, hogy néhány helyről már ki vannak tiltva, mert a diákok nem figyelnek az órán. Akik szorgalmasan gyakorolnak különféle trükköket is elsajátíthatnak vele, ami fejlesztheti a kézügyességet.

Egyelőre nem tudni, hogy mikor fog lecsengeni ez az új őrület, de az biztos, hogy nálunk még bőven a fénykorát éli. Még csak most kezdtek el megjelenni a különböző dizájnnal és logóval ellátott egyedi darabok, amik bővítik az amúgy is változatos skálát.

Mi is az a Fidget spinner?
Van Fidget spinnered?