Ezt nézed:  / Suli / Mi befolyásolja a diákok döntését a továbbtanulással kapcsolatban?

Mi befolyásolja a diákok döntését a továbbtanulással kapcsolatban?

Te tudod már, hol fogsz továbbtanulni? Már egyetemen vagy és visszaemlékeznél, milyen lehetőségek között válogattál? Mi befolyásolja a diákok döntését a továbbtanulással kapcsolatban?

1. A szülők véleménye

Forrás:bethkobliner

 

Előfordul, hogy nem csupán megvétózzák gyermeki álmaidat vagy támogatnak döntésedben, hanem konkrétan megszabják, melyik egyetem a megfelelő számodra.

2. Tanárok véleménye

Forrás:theconversation

 

Ha az osztályfőnököd és tanáraid javasolnak számodra egy továbbtanulási lehetőséget, bizalommal tekintesz ajánlásukra, hiszen tisztában vannak képességeiddel. Ne feledd, ők legalább minden 4. évben útjukra segítenek egy évfolyamnyi diákot.

 3. Testvére(i)d véleménye

Forrás:tsisters

 

Ha van egy tesód, akivel nagyon közel álltok egymáshoz, és vele szoktál megbeszélni mindent, akkor az ő véleménye döntő értékű lehet választásod tekintetében. Hiszen tudod, ő jót akar neked, és talán még jobban is ismer, mint te saját magad! Ha idősebb nálad, biztos hogy értékes tapasztalatokról tud neked beszámolni, milyen volt számára, mikor abban a helyzetben volt, mint te!

4. Barátaid véleménye

Forrás:clorismen

 

Sokszor számít, hogy merre mennek tovább a legjobb barátok, hiszen nem akartok örökre elszakadni egymástól. Ha egy egyetemre nem is, de igyekeztek egymás közelében maradni, hogy talán még egy albérleten is osztozzatok a jövőben. A szerencsésebbeknek az azonos érdeklődés, azonos pályakép felé mutat. Talán még egy szakra is kerülhettek!

5. A sportod

Forrás:theconversation

Ha egy adott sportággal szeretnél foglalkozni, és esetleg van egy club ami igényt tart rád, ez meglehetősen befolyásolja, merre tanulhatsz tovább. Ilyen esetben az átigazolási, leigazolási megbeszélések során ajánlatokat kaphatsz az adott sportszervezettől.

6. A felvi.hu leírásai, egyes szakok honlapjai, szórólapok, hirdetések amik a kezed ügyébe kerülhettek.

Forrás:felvi.hu

Találhattál olyan területet, amire még eddig nem is gondoltál. Utánaolvastál, és úgy megtetszett, hogy szíved szerint kipróbálnád magad azon a területen.

7. A nyílt napokon tapasztalt benyomások.

Forrás:hres.princeton.edu

Észre sem veszed, de egy egyetem atmoszférája képes teljesen magával ragadni. Mikor ott voltál köztük, érezted, hogy ennek a közösségnek a tagja akarsz lenni.

8. A saját véleményed

Forrás:mentalfloss

Úgyis te fogod leadni a jelentkezést, rajtad múlik minden. Összegzed az összes véleményt, majd megteszed életed egyik nagy lépését: kiválasztod merre fogsz továbbtanulni.

Mi befolyásolja a diákok döntését a továbbtanulással kapcsolatban?
Neked mi befolyásolja/befolyásolta a döntésed?

Borítókép:thoughtco

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share