Mi mindent lehet elérni Pilvakerrel?

Rovat

Megosztás

Minden csak megközelítés kérdése! Félig teli van az a pohár vagy félig üres?! Jómagam is a fennköltség nagy híve vagyok, de ezt sokféleképpen el lehet érni. Mondjak egy példát? A magyarság ékköveit rapp előadásba ágyazva…

Ez nektek szól! A történelmünk ugyan megmásíthatatlan, de miért is változtatnánk rajta, ha büszkén is megidézhetjük?

Már a bejáratnál beépült a fülembe az ütem. Olyasmi ez, mint amikor elmész bulizni, de igazán csak az első basszusok megszólalásánál veszed fel a ritmust. Az Erkel Színház elé telepített hangszórókból szólt a hangulatba hozó muzsika és extrém sportos videókat is vetítettek a hatás kedvéért. Mit mondjak, bejött. Majd kényelmesen elfoglaltam fenntartott helyecskémet – vonzóvá vált az újságíró szakma, igaz 🙂 – és átadtam magam 1848-49-nek…

11072542_10203874478531715_275041384_n

Mindig is ott volt előttünk a sok szép vers, mégis 2014-ig kellett várnunk, hogy valakinek eszébe jusson, hogy ezek a sorok nem csak önmagukban állják meg a helyüket, hanem egy dallamos háttérrel is. A fiatal tehetségek ugyan nem követték szó szerint az eredeti szavakat, de pont ez adta meg az egyediségét a performansznak. Ebben benne vannak ők és tulajdonképpen mindannyian. Lehet, hogy korunk Petőfije is így fogalmazna, hogy megragadja a lényeget.

“Békében megfér a modern a klasszikussal!” – hangzott el Kautzky Armand szájából.

 

Ő volt az est első előadója is, ami olyan szempontból hiba volt, hogy valami elképesztő erejű előadást adott. Mondhatom, hogy rögtön a tetőponthoz értünk. A többiek is fantasztikus atmoszférát teremtettek, de A Tisza című Petőfi vers előadása a hozzá csatolt kép és hang effektekkel teljesen elsöpörte a közönséget, és azonnali csőtörést idézett elő mindenkinél!

Külön etapot szenteltek József Attila Mamájának, ami egy lerághatatlan csont, hiszen mama csak egy van és szeretnénk, ha örökké velünk lenne. Igaz idővel változik a megszólítás, mert a legtöbb gyermek telefonjában a névjegyhez nemes egyszerűséggel csak Mutter vagy Muti – a családomban is lehet, hogy előfordul ilyesmi 🙂 – van írva. Tehát az emberi kapcsolatok folyamatosan változnak, de ez így van rendjén. A lényeg, hogy mindig felismerjük a lényeges és értékes dolgokat.

A hit az egyik legfontosabb emberi képesség a világon. Nem olyan dolog, amit valaki megtett vagy megfejtett már egyszer és akkor pipa. Hanem mindenkinek saját magában kell megtalálnia, aminek tárgya lehet bármi. Az önbizalom is a hitből fakad, hogy elhisszük e, hogy meg tudunk e valamit csinálni. Ezt a gondolatot is átérezhettük a színpadra vitt dalokon keresztül.

Pozitív gondolatokban gazdag, sőt motiváló este volt. Technikailag pedig minden a helyén volt. A hang, a látvány mind hozzáadott az előadásokhoz, nem is csoda, hogy olyan telt ház volt, hogy még én is alig fértem be.

DSCN0126

Az esemény megálmodója Takács Ákos, szerényen csak a finish-ben öltött testet a vastapsoló közönség előtt. Vele készülő interjúnkat nemsokára olvashatjátok, egy álomról, ami mára már valósággá vált.

Ha neked is rajzolódik egy nagy ötlet a fejedben vagy csak motivációra van szükséged, tuti olvashatsz pár nagyon hasznos gondolatot, ami előrébb visz. 😉

https://www.youtube.com/watch?v=EMMXCsCBECY

Útravalóul… Petőfinek is köszönhetjük, hogy most megírhatjuk nektek mindazt, ami foglalkoztat Titeket és mindarról, amiről többet szeretnétek tudni! Ünnepeljük hazafiságukat jó kis rapp dalokkal!

Pilvaker
Te ismered a Pilvaker rendezvényt?

 

kép: langologitarok.blog.hu

 

 

 

 

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta