Mi történik egy gamerrel, ha két napra elveszik tőle a gépet?

Rovat

Megosztás

Manapság egyre többen használják a videójátékokat kikapcsolódásként. De mi történik, ha ez már akár függőségbe is átmegy?

Gamereknek azokat a játékosokat nevezzük, akik jellemzően valamilyen videójátékkal, esetleg többféle játékkal is játszanak. A gamer megnevezés a gyakori használatra és a játékhoz tartozó profizmusra is utalhat. Ha valaki gamer, attól még nem biztos, hogy függővé is válik ezektől a játékoktól, azonban a túl gyakori használat már problémás lehet.

Mi történik akkor, ha egy gamertől két napra elveszik a gépet?

Megjelenhet a sóvárgás

Ha valaki az idejének nagy részét videójátékokkal tölti, akkor az ettől való megvonás erős vágyat hozhat létre benne az iránt, hogy vissza tudjon ülni játszani. Ilyenkor a játékos figyelme leginkább azon van, hogy mikor tud újra játszani, és másra nehezen tud figyelni.

Más tevékenységek kevésbé okoznak örömöt

A túlzott videójáték-használat ahhoz is vezethet, hogy a játékos más, hétköznapi tevékenységekben már kevésbé leli örömét. Így például, lehet kevésbé szeret már sportolni, könyvet olvasni vagy akár kirándulni, hiszen ezek a tevékenységek elveszik az időt attól, amit a játékra tudna fordítani.

Előjöhetnek problémák, amik elől eddig a játék volt a menekvés

Ha valaki rendszeresen a videójátékokhoz fordul a nehézségei idején, akkor egy esetleges megvonás előhozhatja azokat a problémákat, amiket eddig a játék elfedett. Ezek lehetnek akár iskolai, tanulási problémák vagy akár a baráti/párkapcsolatot érintő kérdések is.

Akár jó kimenetele is lehet

Fontos leszögezni, hogy nem minden gamer feltétlenül játékfüggő is egyben. Ha vannak más hobbijai, könnyedén abba tudja hagyni a játékot, amikor eltervezte, és nem minden gondolatát a játék tölti ki, akkor ez valószínűleg csak egy a sok hobbi közül. Ezeknek a személyeknek 2 nap játék nélkül nem jelent gondot, hiszen van más hobbijuk, életük, ami ki tudja tölteni a játékmentes napok perceit.

Ha mégis az idő nagy részét inkább játékra fordítja a személy, akkor egy esetleges kihagyás akár jó eredményt is hozhat, hiszen így akár lehetősége lehet olyan tevékenységeket felfedezni, amikre eddig a játékok miatt nem volt lehetőség.

Gifek forrása: giphy.com

Te szereted a videójátékokat?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta