Ezt nézed:  / Zsebpénz / Miben menjek fesztiválozni? Nagyon drága minden?

Miben menjek fesztiválozni? Nagyon drága minden?

Fesztiválozni király, lehet, már túl is vagytok a szezon pár fesztiválján, de ha nem, itt van pár tipp, hogy mire is számítsatok pénz tekintetében! 

Ha már a jegy megvan, akkor tudod, hogy nem lesz olcsó mulatság a fesztiválozás. Bent mindig minden a külföldiek pénztárcájához van szabva, nem a miénkhez, ezért arra számítanod kell, főleg alkohol ügyileg, hogy nem két fillér lesz egy pia.

A fizetési eszközök már a legtöbb helyen fesztivál kártyák, amiket töltőállomásokon, a fesztivál területén belül tudsz feltölteni pénzzel, majd ha maradna a fesztivál végén rajta pénz, vissza tudod váltani. Magyarul készpénzzel nem tudsz fizetni szinte sehol sem.

Az ételek is hasonlóan borsos áron vannak, mint az italok, de talán ez még kibírható, ám ha egyszerűen csak behozol magaddal müzliszeleteket vagy szendvicset, sokat spórolhatsz, főleg, ha több napig vagy a fesztiválon.

Piával kapcsolatban pedig ha alapozni szeretnétek, tegyétek meg még kint, vásároljatok be egy közeli szupermarketben, de a fesztivál területére alkoholt nem vihettek be sehol. Nem alkoholos üdítőből pedig csak bizonyos mennyiséget lehet, de én ezzel a lehetőséggel mindenképpen élnék, hiszen az alkohol mentes italok is aranyárban vannak odabent.

Nagyon sok mocsok van egy fesztivál területén, időjárástól függően vagy por van vagy sár. Ezzel persze semmi gond nincs, ameddig nem félted a ruháidat ettől a kosztól, vagy a véletlenül rádöntött sörtől vagy bortól, ami már nehezebben jöhet ki a ruhából. Ezért ne a legmenőbb, legújabb cuccaidat vedd fel, inkább az legyen a lényeg, hogy érezd jól magad, ne legyen finnyáskodás, ha koszos leszel vagy le akar mindenki ülni a fűbe.

Érezd jól magad, ez legyen a legfontosabb!

Fotó: timeout.com

Borítókép: pinterest.com

Drága fesztiválok
Szerinted is drágák a fesztiválok?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share