Ezt nézed:  / Környezetvédelem / Miért akarják betiltani a szívószálakat?

Miért akarják betiltani a szívószálakat?

Egy globális háború kezdődött el a temérdek szemét ellen, amit az idők során felhalmoztunk. Ennek pedig az az oka, hogy drasztikusan változik a környezetünk, ami ellen fel kell lépnünk.

 

Az Európai Bizottság komoly lépésekre készül a műanyag termékekkel szemben. Számunkra, mint fogyasztókra ugyan hasznos a műanyag, hiszen olcsó és számtalan dologra használható, viszont olyan mértékű károkat képes okozni, ami teljesen átformálhatja a bolygónkat.

A műanyag évezredek alatt bomlik le, számos káros anyagot bocsát ki magából és nem mellesleg képes kipusztítani az élővilágot is. Főként a tengerekben veszélyes. Az óceánok szennyezettsége drasztikus, ami kihat az állatvilágra is. Naponta több ezer élőlény pusztul el a műanyag miatt; lenyelik, beleakadnak és megfulladnak.

A jövőben a Bizottság azt szeretné elérni, hogy minél kevesebb eldobható dolgot gyártsunk, valamint gondolkodjunk felelősségteljesen. A betiltott eszközök közé tartoznak a nedves törlőkendők, a fültisztítók, a műanyag palackok- evőeszközök és tányérok, valamint a szívószálak is.

A kérdés napjainkban nagyon is aktuálissá vált, a döntést mielőbb szeretnék megsürgetni, ugyanis a szemetelés olyan mértékeket öltött, hogy képes átalakítani a teljes bolygót is. A vizek szennyezettsége évről-évre nő, ami már emberi áldozatokat is kíván. Mi magunk kellemetlen dologként élhetjük ezt meg, de ha csak egy kicsit is előre gondolkodunk, akkor azt előzzük meg, hogy az unokáink nem fulladnak bele abba a szemétbe, amit mi okoztunk.

Miért akarják betiltani a szívószálakat?
Te próbálod megóvni a környezetedet?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share