Miért akarják a lányok állandóan átrendezni a lakást?

Rovat

Megosztás

Talán neked is feltűnt már, hogy a lányok szeretnek pakolászni, néha átrendezni a lakást. Emögött számos ok állhat, megmutatjuk, mik ezek.

A köztudatban gyakran megjelenik az a sztereotípia, hogy a lányok inkább szeretnek rendet tartani, a felesleges dolgokat szelektálni, míg a fiúk ezekre nem figyelnek annyira. Ez nem minden esetben van így, de valószínűleg te is többször figyelted meg lányoknál a pakolászási kedvet, mint fiúknál. De vajon, mi lehet ennek az oka?

Pakolás, mint stresszlevezetés

Sokan azért szeretik néha átrendezni a lakást, mert ezt stresszlevezetésnek élik meg. Ilyenkor a régi, már nem használt dolgoktól meg lehet szabadulni, és helyet csinálni az újaknak. A pakolás közbeni mozgás hatékony stresszlevezető, a szép, tiszta lakás látványa pedig csak fokozza ezt az érzést.

Minél otthonosabbá tenni a lakást

Az átrendezésnek az is lehet az oka, hogy otthonosabb legyen a lakás. Sokan, mikor átrendeznek, egyúttal személyes tárgyakkal, fényképekkel is kidekorálják a lakást. Ezek pedig jó érzéssel tölthetik el a lakókat, ha például egy kedves nyaralás fotója mellett elmennek.

Mindig az adott évszaknak, időszaknak megfelelő dekor

Van, aki azért rendezi át rendszeresen a lakást, hogy az adott szezonnak megfelelő dekor legyen a lakásban. Így például őszre gesztenyét és faleveleket helyez ki egy szép tálban, karácsony előtt pedig kis égőket rak ki, vagy akár mini karácsonyfa díszeket helyez el a lakás egy-egy részében.

A „kedvencek” is változhatnak

Sokszor az az oka az átrendezésnek, hogy megváltozik a „kedvenc”. Ez vonatkozhat magára a dekorra is, például, hogy már nem a plüssmaci a kedvenc, hanem az újonnan kapott plüssnyúl, de ez jelenthet például egy új kedvenc énekest is, akinek a posztere mindenképpen a falon kell legyen.

Akár unaloműzőként is

Előfordulhat, hogy annyira unatkozik valaki, hogy kedvet kap ahhoz, hogy átrendezze a lakást. Az unalom viszont akár a dekorációban is megjelenhet, ha már sok ideje ugyanaz a dekor, az unalmassá válhat, és ilyenkor egy kis átrendezés igazán jót tesz a lakásnak.

Nem feltétlenül csak lányokra igaz

Fontos azért azt is megemlíteni, hogy sokan azt gondolják, hogy a lakás átrendezése leginkább a lányokhoz köthető, azonban sok fiú is szívesen foglalkozik ezzel.

A fentebb írt lehetőségek a fiúknak is tetszhetnek, és ők is bátran átrendezhetik a lakhelyüket a személyiségüknek megfelelően.

Forrás: giphy.com

Miért akarják a lányok állandóan átrendezni a lakást?
Te szereted átrendezni a lakást?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a 200. részbe!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta