Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Miért érdemes rendszeresen sportolni?

Miért érdemes rendszeresen sportolni?

Sportolsz valamit? Nem? Íme, 10 tény, ami meggyőz róla, hogy mozgásban kell lenned!

1. Formában tart.

Forrás:eveningstandard

Minden ember első benyomása a külső megítélésed alapján alakul ki rólad, ezért számít az igényes és fizikailag karban tartott alak. Nem csak vonzó, de összeszedettséget és magabiztosságot sugároz. Ráadásul, tuti hogy nem leszel gátlásos és jól fogod érezni magad a bőrödben!

2. Kedvezően hat a vérkeringésedre.

Forrás:giphy

A reggeli futás jobban felpörget, mint egy kávé, és nincs utána zombi hatás. A rendszeres mozgás segít éjjelente elaludni, és a vérnyomásod felállíthat egy megfelelő bioritmust.

3. Segíti az emésztést.

Forrás: giphy

Ha esetleg sok édességet ettél, és már a gondolatától is falra mászol, irány futni! A véráramban lévő cukrot hamarabb dolgozod fel, ráadásul így csökken a hízás lehetősége is. Ha valami nehezebb ételt ettél, egy könnyed séta jobbá fogja tenni az emésztésed, minden lustasági vágyad ellenére.

4. Kikapcsolja a gondolataidat.

Forrás: servingjoy

Ha nehezebb időszakon mész keresztül, nagy kihívásokkal állsz szemben, gondterhes gondolataid vannak, és szétfeszít a stressz, akkor stimuláld az izmaid egy jó edzéssel! Akár kardió, akár konditermi súlyzós edzés, ezáltal ki tudsz kapcsolni, és újult erővel, lendületesen tudsz belevágni a küzdelembe.

5. Könnyebben tudsz tőle tanulni.

Forrás: giphy

Tévhit, hogy a sportot félre kell tenni egy érettségi vagy egy vizsgaidőszakban. Ha lemondasz a mozgásról egy tanulási időszak alatt, nehezebben fognak forogni a fogaskerekeid. Természetesen egyik szélsőség sem megoldás, így a tanulás nem pótolható a sporttal, de kiváló segítőeszköze. Felfrissít, felpörget, ráadásul a fizikális terhelhetőséged nő, ami az agyad szempontjából nem kis érték ilyen igénybevétel során!

6. Egy sporteseményen könnyen ismerkedhetsz vagy barátokat szerezhetsz.

Forrás: giphy

Az ember társas lény. Kíváncsiak vagyunk, szeretünk olyanok között lenni, akikkel azonos az érdeklődési körünk és tudunk beszélni valamiről. Ha olyan dolgot keresel, ami összeköthet másokkal és lehetőséget biztosít ismerkedésre, a sport kiváló eszköz erre!

7. Kihívást találhatsz benne.

Forrás:passionforpaleo

Szeretnél megtanulni táncolni, úszni, spárgázni, szaltózni – akármilyen célt találhatsz magadnak, az ezért való küzdelem és befektetett energia, a sport iránt érzett alázat és odaadás, a türelem és a csalódások általi – azért is megcsinálom! – gondolatok, egészen értékes személyiséggé tesznek téged.

8. Jobb akarsz lenni napról napra, és ha szembesülsz a sikerrel, felhőtlen öröm vár rád!

Forrás: giphy

Nincs is jobb érzés egy hobbinál, mint az, hogy szereted, amit csinálsz és ráadásul jó is vagy benne. A siker kemény munkával van kikövezve, és ha egyszer elérsz valamit, biztos lehetsz benne, hogy elég keményen dolgoztál.

9. Kiránt a komfortzónádból és a szürke hétköznapokból.

Forrás: giphy

A munka és a suli rutinszerű körforgása, amikor úgy érzed, minden napod ugyanolyan, csak stagnálsz, és úgy telnek a napjaid, hogy nem is érzed, hogy élnél valójában. Egy sport felrázna, és kellő izgalmat adna az üresnek látszó mindennapjaidnak.

10. Kiváló szórakozási lehetőség.

Forrás: giphy

Csak lazuljunk kicsit! Akár elmentek focizni a haverokkal, akár kimentek dobálni egy kicsit, vagy csak futni a tó köré – hátradőlhetsz, és élhetsz a pillanatnak. Amikor sportolsz, semmi más nem számít.

Miért érdemes rendszeresen sportolni?
Te rendszeresen sportolsz?

Borítókép: visualcocaine

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share