Miért fogadkozunk szilveszterkor?

Rovat

Megosztás

A szilveszteri fogadalmaknak hagyománya van! Ebbe a hagyományba születünk bele, ezt látjuk a szüleinktől, a barátainktól, ezt közvetíti a média felénk, de vajon miért? Mi ennek az oka? Miért fogadkozunk szilveszterkor?

Szilveszter napja egyben az óév, vagyis az éppen aktuális év utolsó napja is! Ezt mindenki tudja! Szembesülve ezzel, vagy aznap, vagy akár már azt megelőzően is megrohannak minket a jövővel kapcsolatos gondolataink. Mit fogok csinálni jövőre? Vajon sikerül javítani a jegyeimen? Felvesznek az egyetemre? Találok diákmunkát? Eljutok a kedvenc darabomra, a kedvenc országomba, a kedvencem koncertjére…. Mi lesz velem?

Mindannyian szeretnénk fejlődni! A fogadalmak ezt a célt szolgálják! Önmagunknak teszünk ígértet a fejlődésre! Az új év a lehetőségekről szól! Tiszta lappal kezdhetünk! 

A szilveszterhez kötődő hagyományok, a dátum megváltozása, az új időszámítás kezdete, ünnepi keretet adnak mindehhez! Akár egy ballagási ünnepség, valami végét, a megújulás lehetőséget hirdeti az éjfél is szilveszterkor!!

Érdemes megfogadni, hogy eleget teszünk a vágyainknak, legyen szó akár a céljaink eléréséről, akár fizikálisan megragadható dolgokról (tárgyakról), akár rossz szokásaink leküzdéséről vagy élmények szerzéséről!

Hagyjuk hátra a hibáinkat, az elégedetlenséget önmagunkkal szemben! Gyújtsunk egy csillagszórót éjfélkor és fogadjunk meg valamit, ami boldoggá tesz minket! 365 nap! Sok idő! Egy teljes évünk van a fogadalmunk megvalósítására!

Miért fogadkozunk szilveszterkor?
Te mit fogsz megfogadni?

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a 200. részbe!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta