Miért hiányzik valaki?

Rovat

Megosztás

Mindenki átélte már azt az érzést, mikor hiányzik neki valaki. Az együtt töltött idő alatt bele sem gondolunk, hogy mennyit jelentenek azok a percek, utána viszont sóvárogva gondolunk rá, hogy milyen jó lenne csak még egy kicsit a másik társaságában lenni.

sad-02

Ez egy természetes emberi reakció. A kedvelt/szeretett személlyel minél több időt szeretnénk együtt tölteni. Az érték igazán akkor lesz jelentős, ha már nem vagy vele. Minél előbb szeretnéd újból látni és minél több ideig szeretnéd a társaságát élvezni.

Sad-Status

Közösségben élünk, így kötődünk egymáshoz. Vágyunk a másik fél társaságára, vagy közelségére. Jó érzés, ha valaki van az ember mellett, akihez szólhat, akivel megoszthatja a gondolatait. Ezt mindenki igényli. Így magától értetődő, hogy a számunkra kedves emberek egy űrt hagynak maguk után, ha nincsenek velünk.

maxresdefault

Az érzés közvetlenül az elválás után jelentkezik, valamint az utána következő rövidebb időszakban. Lehangoltság lesz úrrá rajtunk és egy nyomasztó görcs, amit csak az érintett személy tudna kitölteni. A hangulatunk ilyenkor több szintet tud csökkenni.

maxresdefault56736

Azonban szükségünk is van erre. Az, hogy valaki hiányzik, csak még erősebbé teszi az iránta érzett szeretetet. Még inkább elmélyíti a kapcsolatot és biztosabb lábakra helyezi. Ha nem lenne elválás, úgy minden másképp alakulna. A folyamatos jelenlét inkább idegesítő lesz. Meg kell tudni találni azt a pontot, mikor eleget vagytok együtt, de ez mégsem tűnik soknak.

 

Miért hiányzik valaki?
Milyen gyakran érzed azt, hogy hiányzik neked valaki?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,176RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta