Miért inkább esténként szexelünk?

Rovat

Megosztás

Bár a szokatlan helyszínek és időpontok feldobják a punnyadó kapcsolatokat, a legtöbben mégis legszívesebben esténként szexelünk. Vajon miért? – tette fel a kérdést a Psychology Today.

person-couple-love-romantic

Semmi nem bizonyítja egyértelműen, hogy az éjszakai összebújás volna az optimális biológiailag. Miközben az antropológusok szerint pirkadattól kezdve bármikor alkalmat tudunk találni a hűtlenségre. Ha mindez igaz, akkor miért hagyjuk estére a szexet? A körülmények kényszerítenek rá, vagy komoly fiziológiai és pszichológiai okai is vannak?

A körülmények hatása az időpont kiválasztására eléggé érthető. A párok több mint fele általában este tíz és hajnal kettő között bújik össze. Egész egyszerűen esténként érnek rá, ekkorra csendesedik el a ház és ők maguk is. Az este mellett a legtöbben a hétvégét részesítik előnyben, nehogy túlságosan kimerültek legyenek a következő munkanapon.

pexels-photo-58572

Míg a legtöbb állat elég gyorsan végez az aktussal, az embernél igen hosszúra nyúlhat az együttlét az utójáték, a pihegő összebújás miatt. Rossz hír a lényegre törőknek, hogy ez a fajta intimitás mélyíti a kapcsolatokat. Ráadásul a simogatások, az összebújás során oxitocin termelődik. A szerelem hormonjának is nevezhető oxitocin pedig hat a testi érintkezésre, az orgazmusra, a bizalom kialakulására és a szociális gátlásaink leküzdésére. Minderre pedig leginkább esténként van időnk.

Miért inkább esténként szexelünk?
Miért inkább esténként szexelünk? – Szoktál ilyen kérdéseken gondolkodni?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,181RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta