Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / Miért károsak a pornófilmek?

Miért károsak a pornófilmek?

Minden tinit érdekel a szex, főleg azokat, akik még nem estek át az elsőn. Az internet világában pár kattintással elérhetőek cikkek, történetek, képek és videók. Most az utóbbiról lesz szó, pontosabban annak árnyoldalairól.

Ha azt hiszed, csak a fiúk keresnek rá kíváncsiságból a pornóra, tévedsz. A lányok is, csak ők kevésbé merik bevallani. Az az igazság, hogy több káros hatása is van az ilyen videóknak, amit jobb, ha megelőzöl azzal, hogy tovább olvasol.

Nem a valóságot mutatja

Persze fellelhetőek házi videók, amiben egy pár aktusát követhetjük nyomon, de a legtöbb esetben csak színészeket látunk, akiknek egyetlen célja a szórakoztatás. A szűz fiúk hajlamosak azt hinni, hogyha az ott látottakat alkalmazza az életben, akkor a lepedő ördögeként emlegetik majd, a szűz lányok pedig megijednek, ha nem élvezik azt, amit a színésznő igen. Azt tudnia kell mindenkinek, hogy nagyon el van túlozva a játék és a reakció. A valóságban sokkal óvatosabban kell egymással bánni és figyelni kell a jelekre. Nem is biztos, hogy egyből összecsiszolódtok, valószínűleg kelleni fog pár alkalom. Na meg ezt egy jó hosszú beszélgetés előzi majd meg, nem egyből fogtok a közepébe vágni.

Elveszi az önbizalmat

Fiúként nézel pornót és észreveszed, hogy te nem büszkélkedhetsz akkora mérettel, mint a színész? Lány vagy, de nincs olyan feszes melled és lapos hasad, mint annak a nőnek, aki a videóban szerepel? Mivel éppen szexelnek benne, azt hiheted, ez a kinézet kell ahhoz, hogy megtörténjen. Azt látod, hogy a férfi hosszú ideig bírja, a társa pedig profi módon éri el, hogy a partner jól érezze magát, te pedig úgy gondolod, nem vagy ilyen jó? Ugyan, nem ebből kell kiindulni. A szexet is gyakorolni kell ahhoz, hogy fantasztikus legyen. Úgy vagy tökéletes a partnered számára, ahogy vagy, azért van veled.

Hamis képet fest le az együttlétekről

Nem, nem olyan gyakori az, hogy kettő helyett hárman vannak egy ágyban. Nem, a nők nagy része nem élvezi, ha a “hátsó bejáraton” lép be a barátja. Nem, amit ott látsz, nem kötelező része a szexnek, ugyanis nem mindenkinek élvezetes. Nem, a szeretkezés nem férfiközpontú, a nő pedig nem egy tárgy, akinek az a dolga, hogy kielégítse az urát. Nem, a durvaságot is érdemes hanyagolni. Visszatérve az első ponthoz, ez nem a valóságot mutatja. Előbb kommunikálj a pároddal, utána kísérletezzetek.

Rá lehet szokni

Na, igen… mindenre rá lehet szokni. A cigire, az egészségtelen ételekre, a kávéra, még a pornóra is. Ebből is megárt a sok. Amíg valaki olykor-olykor megnéz párat, az még egyáltalán nem baj. A túlzásba vitt “filmnézésnek” viszont lehetnek következményei. Például, ha elvonási tüneteid vannak, ha 1-2 nap kimarad nélküle, vagy emiatt nem élvezed a szexet, akkor érdemes minél hamarabb visszavenni. Úgyis az a legjobb, amikor összebújhatsz a szerelmeddel, inkább tedd azt többször.