Miért leszünk néha szomorúak karácsonykor?

Rovat

Megosztás

Nálad is eljött a karácsonyi depi? Teljesen normális érzés, ha ilyenkor kicsit lehangoltabbak vagyunk, mint általában. Pedig pont, hogy boldognak kéne lennünk, nem? Nem feltétlenül.

Nekem is hozzátartozik a minden éves rutinhoz, hogy karácsony környékén nem vagyok túl jókedvű. Fáradtabb, szomorúbb vagyok. Több oka is lehet. Itt van néhány.

Hiányoznak a szeretteink

Ha éveken át mindig a nagyival ünnepeltük a karácsonyt, de egy ideje már sajnos nincs köztünk, az nagyon elszomorító lehet. Hiába gondolunk rá az év minden napján, ezen a napon kicsit jobban előtörnek az emlékek. Fáj, hogy nem ünnepelhetünk azokkal, akiket igazán szeretünk.

Lelkiismeret furdalás

Aki nincs elég jóban a családjával, ő is velük kényszerül ünnepelni, és rá is jön, hogy nagyon jó volt a hangulat és nem is olyan rossz fejek az ősök. De akkor miért nem vagyunk velük többet máskor? És kezdődik is az önostorozás. Aztán amikor megfogadjuk, hogy ezentúl minőségi időt töltünk velük, megint felidegesítenek valamivel és egészen egy év múlváig megint kerüljük a társaságukat.

Rossz idő

Az előbb még sütött a nap, most meg már tél van. Az idő hideg, szürke, esős, lehangoló. A front miatt fáj a fejünk, nem szívesen megyünk ki az utcára se. Ennek mondjuk nincs köze a karácsonyhoz, de időben nagyjából ekkor kezd el erősen hűlni a levegő.

Nincs semmi pénzem!

Miután 11 ajándékot vettem, nekem sincs. Addig volt egész sok, aztán bumm, két óra egy bevásárlóközpontban és a pénztárcámat üresen találom a táskámban. Ekkor jön a reménykedés, hogy kapok majd valamelyik családtagomtól legalább annyit, amennyit mindenkire költöttem.

Itt az év vége és nem csináltam semmit.

Ez az érzés lehet, hogy szilveszterre tolódik, de gyakori probléma. Érzékeljük, hogy eltelt egy év és amit tavaly ilyenkor megfogadtunk, csak egy papírra van felírva, teljesítve nincs. Na, talán majd 2018-ban (vagy 19-ben, esetleg 20-ban, vagy 30-ban…)

Ezektől függetlenül ez az ünnep nagyon szép. Igyekezz a legtöbbet kihozni belőle!

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta