Ezt nézed:  / Suli / Miért lett rossz a bizid?

Miért lett rossz a bizid?

Rossz lett a bizonyítványod, és se a szüleid, se a tanáraid, se te nem érted, miért? Fontos okokat keresni, és azok alapján megoldani a problémád.

Sokszor például gond, ha az ember nem motivált. Nehéz órákon keresztül ülni valami felett, ami nem érdekel, nincs vele célod. De mindenben lehet találni valamit, ami felé tartasz. Keress az anyagban valamit, ami hasznos neked. Mindennek lehet gyakorlati funkciója, legalább annyiban, hogy közelebb kerülsz egy gondolkodásmódhoz. Vagy hogy könnyebb lesz tőle egy másik tárgyat megérteni. Ha nem szereted a matekot, a logikus gondolkodásra akkor is szükséged lesz, például a töri összefüggéseinek helyes megértésében is.

De ha ilyesmire se bukkansz, keress más célokat. Ha átrágtad magad a kötelezőn, olvashatsz valamit, ami érdekel. Vagy elmehetsz sportolni, szórakozni, családozni. Csak keress valamit, amibe tudsz kapaszkodni. Állj pozitívan mindenhez. Ez hiányzott azért, nem?

Légy nyitott és pozitív a tanárral szemben is. A hülyével is. Hidd el, normálisabb lesz. Ha belátod, hogy mindenképp muszáj megtanulni, és nem dühöngsz magadban, könnyebb lesz minden.

Ha pedig a helyes hozzáállás megvan, már csak meg kell tanulni a dolgot. Ha a hagyományos úton nem megy, keress új eszközöket. Nézz oktatófilmet, tanulj közösen a barátaiddal, mondd fel az anyagot a szüleidnek. A lehetőségek száma majdhogynem végtelen. Csak ülj le, gondolkodj, beszélgess a szüleiddel. Szeptemberből pedig mindent újra lehet kezdeni!

Miért lett rossz a bizid?
Szerinted kéne változtatnod a tanulásodon?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share