Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / Miért ne aggódj, ha a barátod más lányokat bámul?

Miért ne aggódj, ha a barátod más lányokat bámul?

A gondolattól is berzenkedik a gyomrod, hogy barátod más lányokra pillanthat? Még a strandra sem mersz lemenni, nehogy belecsöppenj a bikiniszezonba és másokkal kelljen versengened? Ne aggódj, itt a megoldás a problémádra.

Egy nő fenyegetve érzi magát, akkor is, ha párja csak épphogy ránéz valakire. Ekkor elkezdi hasonlítgatani magát ahhoz a nőhöz, akire párja tekintett, és többnyire hibákat talál magán. Részletesen elemzi a látványt és a saját önbecsülését rombolja vele. Megjegyzi, amit lát és hatással lehet az önképére is. Annyira elfajulhat ez a dolog, hogy attól tarthat, nem elég jó partnerének, már nem elég vonzó, nem elégedett vele, ezért leskelődik más lányok után. Innen egyenes út a féltékenykedés, a félelem, hogy párja valaki mással szeretne kapcsolatot létesíteni, és következnek az alaptalan viták, melynek gyökere az önbizalomhiányban rejlik.

Ha ez előfordulna veled, az összes megfigyelt személyt be tudnád azonosítani, ha fényképen újra láthatnád őket. Viszont egy férfi nem emlékszik rá. Egyszerűen csak optikai tunningnak kezeli az ilyen nőket. Rápillantanak, és egy-két perc múlva már feledésbe is merülnek, nem emlékeznek arcukra, idomaikra, mit gondoltak róluk, talán arra sem, hogy ránéztek valakire.

Dr. Cheryl Fraser, klinikai szakpszichológus szerint ilyenkor a megfigyelt nőt fizikailag vonzóbbnak találják, azért mert egy új, teljesen másik nő. Ennyi az egész.

Tehát, ha párod nőkre tekint, nem kell aggódnod! Pár perc múlva biztosan elfelejti őket és egyedül te maradsz meg a gondolataiban, mert téged választott élete párjaként. Bátran kapd fel a bikinid és nyomás a strandra!

Amikor a barátod más lányokat bámul
Veled előfordult már, hogy a barátod más lányokat bámult a jelenlétedben?

 

Borítókép: theguardian.com

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share