Miért nem felejtjük el a cikizőinket?

Rovat

Megosztás

Nagy mázlista az, akit nem cikiztek semmivel kiskorában, általános suliban vagy gimiben, de sajnos a legtöbbünk átélt már valamilyen gonoszkodást. Vajon miért nem tudjuk a cikizőinket elfelejteni? 

1. Rávilágítottak a gyengeségeinkre

Pontosan tudtuk pedig ezeket, ha volt rajtunk pár plusz kiló, ha nem láttuk a göndör hajunkat szépnek vagy ha túl alacsonynak éreztük magunkat. Mind-mind tudtuk ezeket a dolgokat, de a cikizők erre még inkább felhívták nem csak mások, de a mi figyelmünket is. Ezt pedig nehéz elfelejteni, főleg, ha változtatni akarunk rajtuk.

2. A kínos érzés

Kínosan éreztük a cikizőink miatt magunkat, hiszen nem csak az idegenek, hanem a barátaink előtt is cikiztek minket. Bárhogy is próbálunk jó benyomást kelteni, ha valaki rögtön lehúz minket, és kiemeli a gyengeségeinket.

3. Egyedüllét

Sok esetben a szüleinkek sem mertünk beszélni ezekről a dolgokról, mert cikinek éreztük. Amikor közösségben voltunk, a cikizők is ott voltak, ezért inkább csöndben meghúzódtunk, nehogy valami olyat tegyünk, amit újra csak kicikiznének.

4. Be kellett olvadnunk

Habár hangoztatják, hogy milyen jó, ha valaki különleges, a cikizőinket ez nem érdekelte. Ha valaki más volt, az rögtön cikizésre adott okot. Ezért ahogy nőttünk fel, ezek a gondolatok is magként elültetve növekedtek, hogy nem szabad kilógni a sorból, hanem be kell olvadnunk.

5. Tovább adjuk?

Habár lehet, hogy azóta szuper életünk van, senki sem cikiz minket, ha van egy hasonló korú kisebb testérünk, aki abban a korban van, amikor nálunk elkezdődtek a cikizések, akkor akaratlanul is elkezdhetjük félteni, előre felkészíteni a parára. Ezért legyünk óvatosak, nehogy szegény már azelőtt ráparázzon, mielőtt bármi is történne vele.

Fotó: http://simpleacts.org
Fotó: http://simpleacts.org

 

Borítókép: homeschoolingalmanac.com

Cikizés felsőfokon
Téged sokat szoktak cikizni?

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta