Miért nem félnek este a sötétben az orosz lányok?

Rovat

Megosztás

Már a közelben vagyok – hívta fel barátnőjét tíz perccel találkozójuk előtt a nyizsnyij-novgorodi Maria Glikina. Sosem érkezett meg a 19 éves lány, pár nap múlva bukkantak a holttestére. Az ehhez hasonló eseteket akarta kivédeni egy 27 éves fiatalember, már ezrek csatlakoztak hozzá.

„A városi híreket olvasgatva láttam, hogy állandóan bajba keverednek az emberek És akkor arra gondoltam, annyi erős fiatalember van nálunk, miért ne gyűjtsük őket össze, hogy segíthessenek a rászorulóknak” – mesélt a kezdetekről Dmitrij Novoszelov a Rosszijszkaja Gazetának.

A „Közelben leszek” társadalmi szervezettel ma már napi 4-5 órát foglalkozik. Egyelőre három munkatárs fogadja a kéréseket délután öttől éjfélig az irodájukban. Folyamatosan jelentkeznek az önkéntesek, akiket a rendőrséggel együtt választanak ki. Különösebb feltételrendszer nincs, csak 18 éven felüli, büntetlen előéletű és persze erősebb fizikumú legyen az illető. A lovagok között több sportoló, sőt még egy profi bokszoló is van. Ugyanakkor nők is szívesen segítenek, akik autóval kísérik haza a lányokat, gyerekeket és nyugdíjasokat.

A nyizsnyij-novgorodi kezdeményezéshez már több mint 3.000-en csatlakoztak a VKontakte, orosz közösségi oldalon. Valójában azonban nem ez az első város Oroszországban, ahol hasonló szolgáltatást nyújtanak. Egyebek között az omszki, a szamarai, a szentpétervári, a rosztovi, a cseljabinszki, az orenburgi és a krasznojarszki gyengékre is vigyáznak.

A lovagias segítőszolgálat persze ismerkedésre is jó. Dmitrij mosolyogva meséli, hogy néhány lány már pontosan kéri, melyik kísérővel szeretne hazamenni. Az ilyen esetekben mindenképpen javasolják, hogy szabadidejükben folytassák a beszélgetést.

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta