Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Miért olyan népszerűek a gyorséttermek?

Miért olyan népszerűek a gyorséttermek?

2005 és 2008 között folytattak egy felmérést, melynek keretein belül közel 600 felnőttet és fiatalt kérdeztek meg, miért szeretik az emberek annyira a gyorséttermeket. A lekérdezettek nagy része legalább heti háromszor étkezett ilyen helyeken.

A kutatásban 11 indokot hoztak e kérdés magyarázatára, melyek a következők. A legkézenfekvőbb érv az, hogy gyors. Ezen nincs mit csodálkozni, hiszen az emberek nagy részének nincs sok ideje, így inkább a gyors étkezést választja. A második ok, hogy egyszerű hozzáférni. Az emberek szeretik a megszokott dolgokat, és nem mondanak le róluk egykönnyen, továbbá a lekérdezettek többsége azt nyilatkozta, hogy szereti a gyorsételek ízét. Nem sűrűn találkozunk olyan emberrel, aki egy köztes álláspontot képviselné a szeretem a gyorsételeket-nem szeretem a gyorsételeket skálán. általában inkább valamelyik végletet testesíti meg.

letöltésA gyorséttermi ételek általában olcsók, vagy legalábbis olcsóbbak, mintha egy komplett, kétfogásos ebéd, esetleg vacsora elkészítéséhez vásárolnánk be, ráadásul az emberek, főleg a diákok többségének nincs ideje, vagy nem szeret ételt készíteni magának. Szintén a fiatalok többsége állította, hogy az ilyen gyorséttermi étkezések alkalmával tud időt szakítani szociális életére, ilyenkor általában barátaival együtt esznek, ekkor beszélik meg viselt dolgaikat.

Ami érdekes volt, hogy a kutatás kimutatta, a gyorsétterem kínálata sokszínű, illetve sok tápanyaggal teli ételt lehet kapni, így mindenki tud kedvére válogatni a hamburgerek, wrapek és fagylaltok között. Tehát a gyorsaság és az egyszerűség mellett a tápanyag és a szórakozás is szerepet játszik a gyorséttermek népszerűségében. Alapjában véve az ilyen éttermeknek jó az imidzse, találóan reklámoz, széles és fogékony a célcsoportja és jól van összeállítva a terméklistája. A marketingjét mindenesetre érdemes tanulmányozni.

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share