Miért szeretik a felnőttek a meséket?

Rovat

Megosztás

A mesék nem csak gyerekeknek valók! Rengeteg felnőtt ember is szereti őket. Hogy miért?

Emlékszem, hogy mindenki rajzfilm csatornákat nézett általánosban, majd idősödve ezt már cikinek gondolták, és azt mondták, nem néznek ilyen dedós dolgokat. Én sem vállaltam fel, hogy még mindig odavagyok értük, mert nem akartam, hogy cikizzenek. Húsz éves korom körül azonban már felvállaltam az igazságot, hogy a mai napig önszántamból nézek meséket és bizony, a kortársaim nagy része is csinálja. Moziban is gyakran választom a modern animációs filmeket, meg a régi kedvenceimmel töltöm az időt otthon a neten. Majd a gyerekeimmel is szívesen fogom nézni az újabbakat.

Felsorolok pár okot, amiért egy felnőtt is szeretheti a meséket.

Nosztalgia

Az a gondtalan óvodás élet, amikor hazaérve csak meg kellett kérni anyut és aput, hogy tegyék be a kedvenc mesémet… Sok évvel később megnézni pedig egyenesen nosztalgikus. Van, amire emlékeztem belőle, van, amit már elfelejtettem és van, amit még csak most, felnőtt fejjel fedeztem fel és értettem meg. Te is keress rá a Csipkerózsikára vagy A kis hableányra, meglátod, élvezni fogod.

Számukra is szórakoztató

A meséket direkt úgy készítik, hogy a felnőtteknek is vicces legyen, hiszen ők is másfél óráig a tv előtt fognak ülni, amíg a gyerekük pici. Próbáld ki. Nézd meg a Gru-t vagy a Túl a sövényen-t és fedezz fel benne olyanokat, amiket a kicsik nem értenek.

Szeretnének a helyükben lenni

Hiszen a hercegnők élete varázslatos és romantikus, az állatokkal jópofa lehet beszélni és ki ne akarna szuperképességeket… A lányok is azért szeretik a romkomokat, mert várják a szőke herceget és jó érzés vizuális képet kapni arról, hogy mi várhat rájuk. Na, a mesék is hasonlóak.

Van felnőtteknek készült mese is

Ilyen például a Family Guy és a South Park. Rajzolt, de a történet és a szövegek nem a gyerek korosztályt célozzák meg. Némelyikre rá lehetne tenni a 18-as karikát, még akkor is, ha ez csak animáció.

Mesét nézni se nem ciki, se nem rossz. Találd meg a számodra megfelelőt és rajzfilmre fel!

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta