Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Mikor és mennyit egyél, hogy fogyj?

Mikor és mennyit egyél, hogy fogyj?

A dietetikusok azt állítják, hogy a reggeli megfelelő időpontja 7 óra 11 perc, az ebédhez a 12 óra 38 perc, a vacsorához pedig 18 óra 14 perc a legideálisabb. Ha este 7 óra után eszel, az pedig katasztrófa is lehet a diétádnak, mivel az emberek esténként kevésbé mozgékonyak, így a kalóriák nem égnek el.

Minden ember aszerint szeretne fogyni, hogy előtérbe helyezni a fogyókúrás ételeket, és elkerüli a megterhelőeket.

A kutatók szerint a siker azonban nem ebben rejlik, hanem abban, hogy mikor történik a táplálkozás.

A fentebb említett időpontokat egy teszt alapján számították ki. 1000 megkarcsúsodott egyént kérdeztek meg arról, hogy ők mikor szoktak étkezni, és ezáltal milyen sikert értek el karcsúságuk megőrzésében.

A tesztalanyok 84%-a úgy gondolja, hogy a megfelelő étkezési időpontok betartása nagyon fontos ahhoz, hogy a fogyás sikeres legyen.

További 76% úgy nyilatkozott, hogy a reggeli volt a fogyókúrája alatt a legfontosabb étkezés, és az elfogyasztása hozzásegítette őket, hogy a nap további részében legyűrjék a felvett kalóriákat.

3/4-e a kitöltő személyeknek azt mondta, hogy hasznos az ebéd is, és soha ki nem hagytak egyetlen étkezést sem.

Tízből hat fogyókúrázó mondta azt, hogy ha kihagytak volna egyetlen étkezést is, sokkal nehezebb lett volna a fogyókúra, mint egyébként.

A kutatás bebizonyította, hogy a fogyókúra mantra igaz:

“Reggel egyél úgy, mint egy király, délben mint egy polgár, este mint egy koldus.”

 

Az eredmények azt is kimutatták, hogy a legkritikusabb időszak az este 6 és 10 óra közötti időszak, amikor is a legtöbb fogyókúrázó könnyen “bűnbe esik”.

“A legfontosabb üzenet, amit minden diétázóhoz el kell juttatni, az az, hogy nem az étkezések kihagyásával kell magunkat kínozni, hanem nem hagyni magunknak, hogy túl későn kezdjünk enni. A kalóriák mindig elégnek, bármikor is eszed meg őket az étkezések során, csak az nem mindegy, hogy mikor eszik az ember. Ha túl későn, akkor nem lesz időnk lemozogni őket elalvás előtt. Azok a kalóriák pedig, amiket nem égettünk el elalvás előtt, zsírrá fognak átalakulni mialatt mi húzzuk a lóbőrt.”

– mondja a kutatás vezetője.

Diéta
Te minden nap ugyanakkor eszel?

Borítókép: Mrsmuffintop.com

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share