Mikor kell küzdeni a szerelemért és mikor kell elengedni?

Rovat

Megosztás

Ha szereted, engedd el. Ha ő is szeret, visszatalál hozzád. Vagy inkább küzdj az álmaidért? Mégis ki dönti el, melyik a helyes módszer? Neked mit kéne tenned?

Többnyire akkor merül fel ez a kérdés, amikor a kiszemelt visszautasít, vagy a párunk szakít. Mindkét módszer jó lehet, csak nem mindegy, mi a konkrét eset. Két saját példával szemléltetem, hogy mikor melyik szerint érdemes eljárni.

Mikor kell küzdeni?

Legtöbbször kicsit nehezen fogadom el a szomorú tényeket, például azt, hogy nem tetszem álmaim pasijának, vagy hogy a barátom váratlanul (vagy kevésbé váratlanul) szakít. Ilyenkor automatikusan az a gondolatom támad, hogy megoldást kell találni a problémára. Volt egy srác az életemben. Történt köztünk ez-az, de elég sokáig nem mondtam el neki, hogy szeretném jobban megismerni, ha úgy alakul, összejönni vele. Ő sajnos nem úgy viselkedett velem, ahogy elvártam volna, ezért megkértem, hogy ne beszéljünk többet. Nem tudtam lezárni, nem hagyott nyugodni az, hogy ez lehetett volna másképp, ezért két hónappal később megkerestem és elmondtam neki mindent. Nem akart velem összejönni, de legalább tudom, hogy én mindent megtettem, ezek után nem rajtam múlt. Mentem a végsőkig, amíg ki nem mondja, hogy mindennek a tudatában nem kér belőlem. Úgy érzem, jó döntés volt még egyszer beszélgetni vele.

Mikor kell hagyni elmenni?

Ezt elég ritkán látom be egyből. Ha szerettem valakit, nem tudtam már az első nap azt mondani, hogy oké, menj csak nyugodtan, én elleszek. Azonban volt egy 2 hónapos kapcsolatom. A srác elmondta, hogy sajnálja, de nem szerelmes belém és úgy érzi, nem illünk össze. Itt tudtam, hogy ez nem fog megváltozni, ha ennyi idő alatt sem szeret, akkor később sem fog. Ha meg nem illünk össze, én nem fogok megváltozni, ahogy ő sem. Ilyen esetben értelmetlen lett volna a küzdés. Mit értem volna el vele? Maximum lejáratom magam.

Ha a küzdést választod, az sem jó a végtelenségig. Persze, ha nagyon szereted, akkor pár hét alatt nyilván nem törődsz bele abba, hogy vége. Meg lehet próbálni összehozni egy újabb beszélgetést, amíg az nem megy át könyörgésbe és folyamatos zaklatásba. Tiszteletben kell tartani a döntését, amit biztos szívesen elmond neked még kétszer vagy háromszor, de amikor negyedszerre is erre kényszerül, lehet, hogy inkább letilt, mert akkor biztos nem keresed többet és neki sem kell lefutnia ugyanazt a kört. Ha meg tényleg egymásnak lettetek teremtve, akkor eltelhet egy hónap, egy év vagy akár 5 év is beszélgetés nélkül, úgyis újra egymásra találtok.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,159RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta