Ezt nézed:  / Pszicho, szex / Milyen egy szőke nő?

Milyen egy szőke nő?

Gondolom mindenki ismeri a szőke nős vicceket és mindenkinek van egy kép a fejében, ha meghallja a szőke nő kifejezést. Egyeseknek sértő lehet, mások pedig viccesnek tartják ezt.

A szőke nő, mint kifejezés már régóta létezik. Leginkább az olyan emberekre használják, akik nem tudnak olyan sokat, esetleg nehézségekbe ütköznek, ha valami egyszerű feladatot bíznak rájuk. Nem meglepő, de a tipikus elképzelés szerint a szőke nő nemcsak hogy szőke, de buta is. Ezt azonban nem minden esetben használjuk így. Van, ahol a barna hajszín esetében is használják. Sőt, férfiak esetében is. Furcsának tűnhet, de én már többször is találkoztam ilyennel.

Viccek egész gyűjteménye készült már el, középpontba helyezve a szőke nőket. Ez persze nagyban hozzájárult ahhoz a képhez, ami alapján egy bizonyos embertípusra asszociálunk, ha meghalljuk a kifejezést. Még ma is itt-ott fellelhetőek ezek, holott már kezdenek kimenni a divatból.

Nem mindenki áll toleránsan az ilyen jellegű megjegyzésekhez. Sokan sértőnek, vagy lekicsinylőnek tartják. Hajszín alapján nem lehet megítélni a másikat, hiszen egy természetes haj esetében nem mi választjuk meg a színét. Így kifejezetten sértő lehet maga a kifejezés azokra a nőkre, akik természetesen szőkék.

Zsófi (21) szintén természetes szőke és élete során eddig több atrocitás is érte. Néhányan máshogy viszonyulnak hozzá, ami a hajszíne miatt van, nem mindenki kezeli egyenlőként, mint mondjuk más nőkkel. Egy állásinterjún például kifejezetten a haja miatt szólták meg.

Az elmúlt éveknek és a vicceknek köszönhetően sok emberben kialakult egy téves kép a szőke nőkről, miszerint buták, holott csak Zsófi példáját elnézni ez közel sem áll a valósághoz. Még ma is sokan lenéző magatartást tanúsítanak feléjük, pedig a hajszínéről senki sem tehet.

Milyen egy szőke nő?
Téged ért már valamilyen támadás a hajszíned miatt?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share