Milyen érzés felnőni?

Rovat

Megosztás

Az ember folyamatosan változik, mind testileg, mind pedig lelkileg. Az, amit ma gondolunk, az lehet, hogy holnap már másként lesz. Évek alatt akár gyökeresen is megváltozhat a jellemünk. Egy idő után azonban eljön az a pillanat, mikor rájövünk, hogy felnőttünk.

timeMég élénken él bennem a gyerekkor időszaka, mikor annyival egyszerűbb volt minden. Most legalábbis így tűnik. Akkoriban is megvoltak a problémák és a kellemetlenségek, de felnőtt fejjel már inkább csak a szép emlékek maradtak meg. Az iskola és a tanulás örökös körforgás volt. Azt hittem, hogy sose lesz vége. Voltak napok, mikor kifejezetten gyűlöltem felkelni is. Elképzeltem, hogy mennyivel könnyebb lesz majd az életem, ha befejezem az iskolás és dolgozni fogok.

elena-shumilova-fotc3b34

Azóta ez persze már így van, de nem mondanám, hogy könnyebb lett. De azt sem, hogy nehezebb. Csupán más dolgok foglalkoztatnak most, mint akkor. Egy idő után felhagytam az elérhetetlen álmaimmal és logikusan kezdtem el gondolkodni. Hogy mikor jön el ez a pillanat, azt nehéz lenne megmondani. Valószínűleg ti is így lesztek vele, mert tulajdonképpen egy hosszabb folyamatról beszélünk.

bucsuzni_sem_volt_ido_dama_lovag_erdos_anna_1710926_9404

Lassanként ráébred az ember, hogy már nem gyerek többé. Már nem úgy kezelnek, mint egy gyereket, hanem felnőttként tekintenek rád. Számomra ez olyan 19 éves korom körül érződött igazán. Nagyobb felelősség lesz az ember vállán, több feladat lesz és teljesíteni kell bizonyos elvárásokat is. Ha valamit hibázol, akkor nem másokat vesznek elő, hanem téged, így a jó teljesítés is elengedhetetlen.

a-kis-herceg-1024x436-1024x531Egy idő után már nincsenek mindig ott a szülők, akik támogattak. Ez most is így van ugyan, de már nem találkozok velük napi szinten. Nem kell beszámolni senkinek kötelezően a napomról, ami részben megkönnyebbülés, viszont valahol ez hiányzik.

sunset-lead-1024x576

Egy idő után mindenki a saját maga ura lesz, és úgy alakítja az életét, ahogy szeretné. Kilépve a nagyvilágba ugyan mindig körül vesznek a támogató kezek, de többnyire már mindenki csak magára számíthat. Az ember párja ugyan ott állhat mellette folyamatosan, aki mindenben támogatja, de attól még nem fog visszajönni az az időszak, amit gyerekkornak neveznek.

 

Milyen érzés felnőni?
Hány éves vagy?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,182RajongóLike
177,760KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta