Milyen a Hollywoodban használt művér?

Rovat

Megosztás

A filmekben előszeretettel használnak vért. Mondanom sem kell, hogy ez sosem igazi. Már csak törvényileg sem kivitelezhető, ugyanis igazi vért nem lehet használni. Most megtudjátok, hogyan is csinálják a művért!

 

A vérnek van egy sajátos színe és szerkezete, amit nem nehéz leutánozni. Nem kell túlbonyolítani a dolgot, magukban a filmekben sem használnak semmilyen különleges módszert. A lehető legegyszerűbbre törekednek mindig. Ez pedig az ételfesték. A legfontosabb alkotóeleme ugyanis ez. Maga a recept pedig a következő:

Összetevők: Málnaszörp, liszt, ételfesték (piros és zöld)

 

Öntsünk ki annyi málnaszörpöt, amennyi vérre szükségünk van. Érdemes sűrűbb málnaszörpöt venni a jobb állag eléréséhez. Majd ebbe bőven rakjunk piros ételfestéket és pár csepp zöldet. A zöldre azért van szükség, hogy legyen a vérnek egy mélysége. Jobban kiadja a sötét színt. Ha elértük a kívánt színt, jöhet a liszt. Annyit tegyünk bele, amennyit felvesz, majd csomómentesre kell kavarni.

Valójában ennyi a titka. Ez egy egyszerű, de nagyszerű trükk. A filmekben szintén hasonló recepteket használnak művérre. Sok változata létezik neki, de mindegyik egyszerű. Sok esetben cukor, vagy kukorica szirup az alapja. Apróbb változások lehetnek, de a végeredményében ugyanúgy fog kinézni. Pontosan nem lehet meghatározni, hogy a filmek esetében milyen vért használnak, mert több fajtája létezik. Ha egyik felvételnél olyan vérre van szükség, ami folyik például a padlón, ott szintén más a recept. Egyszerűbb, folyósabb összetevőket használnak, így vizet is adnak hozzá. Ha pedig testrészen megjelenő vérről van szó, ott inkább sűrűbbet kennek a színészekre, hogy véletlenül se csurogjon le róluk. Ilyenkor általában kukorica szirup az alapja.

Ha valakit érdekel a téma, érdemes otthon kísérletezni. Nem kerül nagy összegekbe, mégis mutatós tud lenni. És a válasz, hogy miért nem állati vért használnak a forgatásokon? Egész egyszerűen mert nem lehet vele dolgozni. Az igazi vér pár perc alatt megalvad és besűrűsödik a levegő hatására.

Milyen a Hollywoodban használt művér?
Te írtózol a vér látványától?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta