Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Milyen a lézeres szemműtét?

Milyen a lézeres szemműtét?

Egy jó ideje már itthon is végeznek lézeres szemműtétet. Van, aki bevállalja, mert nem akar szemüveget viselni, a kontaktlencsét pedig nem szereti.

Több helyen is végeznek nálunk ilyen beavatkozást. Az eljárás lényege, hogy lézerrel javítanak a szemen, így nem kell semmilyen eszközt viselni ahhoz, hogy tökéletes legyen a látásod.

Az eljárás ugyan fájdalommentes és gyorsan kész. 15 percről van szó. A lábadozás ugyan még eltart egy ideig, de már másnap visszatérhetünk a régi kerékvágásba. Felvetődik a kérdés, hogy miért nem vállalja be a műtétet az, akinek eleve rossza a szeme?

Igazából az anyagi okok miatt. Sajnos még mindig nagyon drága a beavatkozás. Több százezer forintról van szó. Olyan géppel végzik a műveletet, ami önmagában milliárdokba kerül, így nem csoda, hogy a műtét is ilyen drága. Ehhez persze megfelelő szakemberek is szükségesek.

Kata (32) szintén átesett egy ilyen beavatkozáson. A szeme olyan rossz volt, hogy szinte alig látott valamit szemüveg nélkül. Semmilyen fájdalmat nem érzett. Az igazi javulás persze nem azonnali. Egy hónap kellett mire teljesen tisztán látott mindent. Azt mondja, hogy eddig olyan volt, mintha csukott szemmel közlekedett volna és egyszer csak láthatóvá vált a világ körülötte. Félmillió forintba került neki a műtét, de megérte. Ma már nem használ semmilyen eszközt, hiszen a látása tökéletes.

Egyelőre még csak egy kis réteg számára érhető el ez a beavatkozás, főleg az anyagi okok miatt, de előbb-utóbb sokkal többen megragadhatják az alkalmat, hogy szemüveg nélkül lássanak tökéletesen.

A félelem persze jogos, mert nem tűnik biztatónak, mikor egy lézer pásztázza a szemünket, de itthon van egy egyedülálló technológia, amivel a kockázat konkrétan nulla, így semilyen baj nem történhet.

Milyen a lézeres szemműtét?
Te bevállalnád a lézeres szemműtétet?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share