Ezt nézed:  / Hírek / Suli / Minden, amit a szóbeli matekérettségiről tudni érdemes

Minden, amit a szóbeli matekérettségiről tudni érdemes

Ha esetleg nem jött össze az írásbelin a kettes, most segítünk, hogy a szóbeli matkérettségin minden gördülékenyen menjen. Az emelt szintre készülőknek is összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat.

Mikor kell szóbelizned középszinten?

Az írásbeli matematikaérettségi 100 pontot ér. Kettest akkor kaphattok, ha legalább 25 pontot sikerült szereznetek. Ha 12 pontnál kevesebb jött csak össze, biztosan megbuktatok. Ha 12 pontnál több, de 25 pontnál kevesebb jött össze, akkor kell szóbeliznetek középszinten is.

Értékelés

A szóbeli vizsgán elérhető legmagasabb pontszám: 50. 15 pontot kaphatsz, ha sikerül megválaszolnod az elméleti kérdéseket, a három feladat megoldásáért 30 pontot kaphatsz. A matematikai kommunikációs képesség, a logikus gondolkodásmód, és az önállóság 5 pontot érhet.

Azok a diákok, akik szóbeli vizsgát tettek, a végső osztályzatukat a szóbeli és az írásbeli vizsgájuk eredménye alapján fogják megkapni.

Az emelt szintű szóbelire vállalkozóknak 20 perc alatt kell egy témát kibontaniuk. Feleletükért maximálisan 35 pontot kaphatnak.

Segédeszközök

Középszinten magatokkal vihetitek a kétjegyű függvénytáblázatot, emelt szinten ez nem megengedett. Mindkét szinten lehet nálatok körző, vonalzó, szögmérő, valamint szöveges adatok tárolására nem alkalmas számológép.

Kidolgozott tételek

A Nemzedékek Tudása Akadémia You Tube csatornáján találtok kidolgozott matek, töri, és irodalom tételeket is. Ha középszintre készültük, itt is találtok kidolgozott tételeket.

Érettségi témakörök

Itt olvashatjátok az emelt szintű érettségi témaköreit

Itt találjátok az emelt szintű érettségin használható képlettárat.

Forrás: wallpaper-kid.com

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share