Mindenki influenszer szeretne lenni, pedig nem is olyan könnyű – Interjú Makovics Tinával

Rovat

Megosztás

Ezerrel Pörög a TikTok-láz, nincsen olyan nap, hogy ne kerülne fel egy-egy humoros, odamondós vagy éppen kreatív videó. Liszkai Márk már elárulta, hogyan lehetsz menő TikTokker, most pedig az egyik legnépszerűbb TikTokker lánnyal, Makovics Tinával beszélgettünk TikTokról, pasikról, célokról és sok minden másról.

Az már elsőre feltűnik, ha a TikTokra vagy az Instagram profilodra kattintunk, hogy hatalmas követő táborral rendelkezel. De hogyan is kezdődött ez az egész?

Még általános iskolás voltam, amikor egy kislány megkérdezte tőlem, hogy nekem le van-e töltve a TikTok és, hogy használom-e… Mondtam igen, persze (közben nem is volt). Gyorsan hazamentem, majd rögtön letöltöttem és ki is próbáltam. Megtetszett és folytattam, aztán idővel láttam, hogy nagyon sokan elkezdtek követni és szeretik a videóim. Ez nagyon nagy energiát adott és a mai napig ezért is csinálom és pont ezért nem szeretném abbahagyni.

Influenszer, azaz véleményvezér vagy. Ehhez hogyan viszonyulsz? Mit jelent neked, hogy ennyi embert érdekel a véleményed?

A mai világban mindenki influenszer szeretne lenni, pedig valójában nem is olyan könnyű ez az egész, mint ahogyan azt sokan gondolják. Nekem talán azért könnyebb, mert szívből csinálom és egyébként is érdekel ez a világ. Az is nagyon jól esik, hogy a követőimet érdekli a véleményem.

Nyilván számos megkeresést kapsz cégektől, hogy képviseld egy-egy terméküket, reklámozd az adott márkát, mégsem tartod magad megélhetési influenszernek. Miért döntöttél így? Nem aggódsz, hogy esetleg nagyobb pénzösszegektől vagy nívósabb megkeresésektől így elesel?

Igen, valóban nagyon sok cég szeretne velem együttműködni, de vannak olyanok, akiket visszautasítok, mert nem minden termékben/dologban találom meg önmagam. És nem szeretnék a követőim szemében úgy tűnni mint “jajj, ez már megint promóz valamit, csak a pénzért csinálja” bla bla bla… Nem, egyáltalán nem félek attól, hogy nagyobb pénzösszegekről mondok le! Inkább mondok le a pénzről, mint a követőimről, mert nem szeretnék úgy tűnni a szemükben, mintha tényleg csak a pénz miatt csinálnám ezt az egészet.

Mi az, amire azt mondod, hogy ez neked nem fér bele?

Arra, ami nem én vagyok. Ha elvállalnék egy számomra nem önazonos felkérést, úgy a képeken tisztán látszana rajtam, hogy ezt nem szeretném most reklámozni, mert nem én vagyok.

Látunk egy Tinát az Instán, a TikTokkon meg a Youtubeon. Valóban ilyen az igazi Makovics Tina?

Igen, abszolút! Ugyanazt az énem mutatom a nézőknek, mint amilyen valójában vagyok. Nem hordok semmi maszkot, nem mondok olyat, ami nem én vagyok. Nekem nagyon fontos hogy önmagam mutassam és önmagamért szeressenek a nézőim, követőim.

Az elmúlt néhány hétben több közös fotó is felkerült rólad és egy titokzatos, helyes srácról. Mit lehet tudni a fiúról?

Ő a barátom. Igazából már egy éve ismerem, egy  szilveszteri bulin találkoztunk. Együtt is voltunk egy ideig, de akkor nem posztoltam sehova semmi közöset. Nyáron aztán ismét úgy alakult, hogy megpróbáltuk együtt, de nem éreztük jól magunkat, így szakítottunk ismét. Viszont most a legerősebb a kapcsolatunk, nagyon szeretjük egymást.

Most már van akkora ismertséged a tinik körében, hogy felismernek, ha mondjuk bemész egy helyre vagy csak sétálsz az utcán. Mit teszel, ha egy kicsit magányra vágysz és elakarsz bújni a külvilág elől?

Otthon maradok… Igazából nálam soha nincs olyan pillanat, hogy elakarok bújni vagy magányra vágyom, én mindig boldog vagyok, ha odajönnek, ha rossz kedvem van és úgy jönnek oda, akkor feldobják a napom! Soha nem volt olyan és nem is lesz, hogy ne csináljak egy képet valakivel, aki odajön hozzám! Mindenkivel csinálok, hiszen miattuk kezdtem el, miattuk folytattam, miattuk csinálom! Nagyon nagy erőt ad nekem, ha odajönnek, csupán egy ölelésre is!

Az Instagramodon számos fotón szerepelsz a barátaiddal, barátnőiddel. Az ismertségeddel együtt változtak ezek a kapcsolataid?

Hála Istennek, a fontos emberek maradtak ugyanúgy, viszont nagyon sok embert ismertem meg a Youtube, TikTok, Instagram által. Nagyon sokat köszönhetek ennek az egésznek, hiszen a legjobb barátomat, Tibit is így ismertem meg, aki most már a legfontosabb személlyé vált az életemben!

Mi lesz, ha lecseng a nagy TikTok-láz?

A Youtube csatornámat mindenképpen tovább fogom vinni, már csak azért is, mert érdekel a média világa. Jelenleg viszont most idegenvezetőnek tanulok, és mindenképp Spanyolországba szeretnék kiköltözni idegenvezetőként, de még ki tudja mit hoz a jövő.

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta