Ezt nézed:  / Színes / Minecraft – az igazi kockajáték

Minecraft – az igazi kockajáték

A nem csak kockáknak készült kockajáték 2011-ben robbant be a piacra, és rövid idő alatt tett szert nagy népszerűségre. A következők pedig a legfontosabb infók, amiket tudnod kell róla:

 

Nyilvánvalóan ti is ismeritek a játékot, kipróbáltátok már, vagy legalább hallottatok róla. Sokunk szívébe belopta magát, kortól és nemtől függetlenül. De mégis mitől lett ilyen népszerű?

header_5878

A válasz az egyszerűségében rejlik. Igazából mindenki számára elérhető a játék. Ha nincs is olyan jó géped, az alacsony rendszerigényével igazából bármelyik számítógépen elfuttatható. De ha nincs géped, akkor sem kell búsulni, mert már megjelent konzolra, valamint telefonra is.

Varázsa leginkább a mechanikájában rejlik, ami a legóra hajaz. Mindenki szeret legózni. Kicsit és nagyok is egyaránt. A szabad és kreatív gondolkodást igénylő játékokra mindig is nagy volt a kereslet. Azt építhetsz, amit csak szeretnél. Egy nagy hátránya van viszont: az ára.

maxresdefault

 

A lego nagyon drága. Egy kisebb készlet is több ezres nagyságrendű, nem beszélve a bonyolultabb építményekről. Részemről szeretem a legót, de nem engedhetek meg magamnak ilyen kiadásokat.

Ezt a fajta problémát hidalja át a Minecraft. Tulajdonképpen ez egy virtuális térben történő legózás. A méreteknek itt nincs határa. Azt építhetsz, amit csak szeretnél, úgy ahogy te szeretnéd.

2013-01-02_195642_zps15e4f5c0

Nemcsak egy könnyed szórakozást nyújt, de játékosan fejleszti a kreatív gondolkodást, valamint építés közben egy terv is kialakul benned, amiben az egyes munkafázisokat elkülöníted egymástól, vagyis előre kell gondolkodnod. Folyamatosan fejben kell tartanod, hogy mit és hogyan szeretnél megvalósítani, ami serkenti az agyat.

MinecraftEdu-Nimblechapps

Nem véletlen, hogy már oktatási célokra is használják a játékot. Már megjelent a Minecraft Education Edition, amit kifejezetten iskoláknak felesztettek ki, hogy a diákok játékosan tudjanak tanulni. Ebben a környezetben igazán öröm a tanulás. Itthon ugyan még nem használják ezt a módszert, de biztos vagyok benne, hogy nem elleneznétek.

Lehetőségek gyanánt megmaradnak a versenyek. Számtalan építős/kreatív verseny van, amiben részt tudtok venni, és egyes versenyeknek komoly díjai is vannak. Nem csak pénzbeli, de egyéb juttatásokat is kaphattok. Úgyhogy, ha kreatív és kitartó vagy, akkor vágj bele bátran!

sirius22_3423118

Azonban kezdőként sem kell elkeserednek. A youtube-on számtalan oktató videót találsz, hogy kezd neki a játéknak. A legismertebb magyar minecraft videós Siriusként van jelen, csatornájának a neve pingvinharcos. Rengeteg oktató és gameplay videója van. Sokat lehet tőle tanulni, és jó ötleteket ellesni.

De magadtól is rájöhetsz dolgokra. Egy egyszerű segítséggel megtudhatod hogyan készíthetsz tárgyakat, adott blokkokat, bármit, amire szükséged lehet. Csak rákeresel a Minecraft crafting szókra és a számodra szimpatikus oldalon már láthatod is hogy készíts el valamit, amit később kamatoztathatsz.

3476534

Egyedül is játszhatsz, de közösségben is. Rengeteg jobbnál jobb szerver létezik. A legismertebb közülük a MesterMC, ami több szervercsoportot is magába foglal.

rHzzpB7

Ha igazán kreatív vagy, bármit felépíthetsz. Nagyvárosokat, föld alatti alagutakat, bolygókat, egész kolóniákat hozhatsz létre. Ennek a játéknak csak a képzelet szab határt.

 

Minecraft - az igazi kockajáték
Melyik minecraft módot szereted?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share