Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Mire figyelj oda, ha online vásárolsz?

Mire figyelj oda, ha online vásárolsz?

Az online vásárlás könnyű, gyors és praktikus tud lenni. Azonban érdemes vele vigyázni, és kétszer is megnézni, hogy honnan veszed meg az adott dolgot, illetve milyen minőségben, mert csak kézhez kapva tudod meg pontosan, hogy mit is vettél a pénzedért.

online-reputation_0Honnan vedd meg?

Rengeteg online bolt van, ahol megveheted az áhított dolgot. Nyilvánvalóan a legolcsóbb helyet keresed meg, hiszen ez az egyik nagy pozitívuma, ha online vásárolsz. Lényegesen olcsóbban juthatsz hozzá valamihez.

Először mindenképpen tájékozódj a boltot illetően, hogy mennyire megbízható, miképpen teljesítik a rendelésed… stb. Olvass véleményeket a neten, hiszen te se akarsz zsákbamacskát venni. Egy jó tanács: a nagy névvel rendelkező online áruházak általában nagyon megbízhatóak, de a név önmagában nem jelent semmit. Mindenképpen olvass utánuk.

Us-online-shopping

Mennyi idő múlva kapod meg?

Általában futárszolgálattal szállítják a csomagodat. Te is tudod kérni, hogy melyik napra szállítsák a csomagot. Tapasztalataim szerint a pontos időpontot hiába adom meg. Maximum egy bizonyos napszakot tudok megadni még, amikor ideér. A futároknak is rengeteg dolguk van, így nem lehet előre megmondani, hogy az adott napon mikorra ér oda a csomagod.

Online shoppingMikor fizesd ki?

Több opció közül is választhatsz fizetést illetően. Előre átutalhatod, csekken fizeted be, vagy utánvéttel. Én mindenképpen az utánvétet javasolom, mert az a biztos. Csak akkor fizeted ki a csomagot, ha azt kézhez kaptad. Így biztosan nem kell aggódnod a pénzed miatt. A legtöbb helyen utánvéttel is lehet fizetni.

image.phpGarancia?

Érdemes elolvasni a feltételeket, de mindenképpen kell garanciát kapnod a termékre. Természetesen van pénzvisszafizetési garancia vagy esetleg cseregarancia, ha hibás lenne.

paypal

Ha külföldről rendelsz

Az utóbbi években nagyon felkapottá váltak főleg a Kínából érkező termékek. Az itthoni ár töredékéért lehet hozzájutni. Mindenképpen megbízható oldalról rendelj! És nézd meg az eladó értékeléseit. Kb. 1 hónap mire megjön a csomagot, így elég sokat kell várni. Nehéz pontosan megmondani, de a minimum az két hét. Én elég sokat rendeltem már külföldről, így nagyjából tudom az időkorlátokat.

Sose fizess bankkártyával! Mindig csak Paypalal! Ez egy online felület, ahol a kártyaszámot kell megadnod. Ez a legbiztosabb módja a külföldi vásárlásoknak. Ingyenesen tudsz Paypal fiókot nyitni, ez által biztosítva lesz a pénzed is és csak annyit fizetsz ki egy adott termékért, amennyiért meghirdetik.

 

Mire figyelj oda, ha online vásárolsz?
Szoktál netről vásárolni?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share