Mire tanít meg a fiatalabb tesód?

Rovat

Megosztás

Egyesek szerint jobb idősebb testvérnek lenni, mások szerint a legkisebbeknek a legjobb, sokan viszont teljesen elégedettek azzal, ha ők a középsők. Mi most azt szedtük össze nektek, miért jobb idősebb testvérnek lenni, mennyi mindent tanulhatsz meg fiatalabb öcsidtől vagy hugidtól. 

Mindig van kinek tanácsot adni.

Te már jóval tapasztaltabb vagy, mint fiatalabb testvéred, akinek mindig van 1-1 új kérdése, melyre jól esik neki, ha válaszolsz. És neked is jól esik, hogy valaki érdekelnek a tanácsaid.

Megtanulod megosztani, amid van.

Persze néha rosszul esik kedvenc játékodat odaadni vagy régi kedvenc ruhádat, de nem leszel egy önző ember, aki mindent magának akar.

Tudod, milyen példaképnek lenni.

Azért jól tud esni az ember önbecsülésének, ha valakinak ő a példaképe. Lehet fiatalabb korodban még zavar, hogy valaki folyton utánoz és olyan akar lenni, mint te, de ez mi mást jelenthetne, mint azt, hogy tök menő vagy. ?

Felelősséget tanulsz.

Biztosan gyakran bízzák rád fiatalabb tesód, hogy vigyázz rá. Ez azt jelenti, hogy szüleid már elég megbízhatónak találnak téged ahhoz, hogy egyedül hagyjanak egy fiatalabb lurkóval. Ha később lesz saját gyereked, már sfogod tudni, mikor mit csinálj vele

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta