Mit árul el a szellentésed az egészségedről?

Rovat

Megosztás

Sokszor humorizálunk vele, undorítónak, gusztustalannak tartjuk ezt a biológiai folyamatot. Pedig az, hogy milyen szagú és milyen gyakoriságú nagyon sokat elárul az egészségügyi hogylétünkről is.

Ételek, melyek bűzösebbé teszik

Azok az ételek, melyekben nagy mennyiségben fordul elő kén, mint például a tojás vagy hús, megsokszorozzák a puki negatív szagát. A szulfátokban gazdag brokkoli, karfiol, mandula és kelbimbó ugyanezt a hatást érik el a szellentéseden.

Gif: Reactiongif.com
Gif: Reactiongif.com

 

Egészségesebb élet egy kis kellemetlen szagért

Előnyös lehet a pukizás, ugyanis ez csökkenti a levegőmennyiséget a bélrendszerben, mert a baktériumok képesek előállítani szulfidgázt, és habár kellemetlen szagot szerez így a puki, mégis nagyon fontos, mert így a teljes gázmennyiség kikerülhet a szervezetből.

Gif: Giphy.com
Gif: Giphy.com

 

Sokkal több, mint hiszed

Azok az emberek, akik azt hiszik, hogy ők többet szellentenek, általában tévednek. Ők csupán sokkal intenzívebben és sokkal nagyobb gyakorisággal végzik a pukizás műveletét, mint mások. Az, hogy ez a művelet egyáltalán megtörténik, azt jelenti, minden rendben van, a mikrobák a bélben végzik a dolgukat rendesen, így nem kell aggódnod. Az pedig, hogy olyan ételeket eszel, amik ezt a folyamatot elősegítik, a legjobb dolog, amit tehetsz, mert így a mikrobáknak segítesz a gáz kitermelésében. Ha nem adnánk nekik egy kis szénhidrátot, ott éldegélnének a beleinkben, ami viszont már nem egyáltalán nem természetes.

(Gif: Giphy.com) "Amikor meglátsz valakit belépni a szobába, ahová éppen az előbb szellentettél."
(Gif: Giphy.com)
“Amikor meglátsz valakit belépni a szobába, ahová éppen az előbb szellentettél.”

 

Szellentés
Te hányszor szellentesz egy nap?

Borítókép: Funnyordie.com

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta