Mit jelent számodra a szerelem?

Rovat

Megosztás

Mit jelent a szerelem? Csak a kémia miatt esünk valaki láttán euforikus állapotba, vagy más is van a dolog mögött? Vajon mások is hasonlóan érzik magukat, ha szerelmesek?

Pillangók repkednek a gyomrunkban,ha meglátjuk, vagy meghalljuk a hangját, minden érintésétől bizsergető érzés szalad végig a testünkön, nem tudunk enni, aludni, létezni nélküle, olyan, mintha a világ legerősebb drogjából kapnánk egy hatalmas adagot, pedig mi nem is kértük igazán. Ha Cupido nyila eltalált, onnantól nincs visszaút. Persze, lehet, hogy egyszer vége lesz a dolognak, de ki tudja, mit hoz a jövő.

love-4

Vannak, akik úgy gondolják, az ember csak egyszer lesz élete során igazán szerelmes, és a többi már nem fogható ahhoz az egyhez, de akadnak olyanok is, akik ennek az ellenkezőjét állítják. Vagy esetleg azt, hogy a szerelem nem más, mint puszta kémia, és a másik illata, hormonjai váltják ki belőlünk a mámorító érzéseket, amik egyszer majd úgyis elmúlnak.

” A szerelem akkor is fáj, amikor szép. Valaki kitalálta ezt az érzést, és azóta mindenki ezt akarja magának, és sokszor akkor is bebeszéli a dolgot, ha nincs.” Bernadett, 28 így vélekedik a szerelemről, mint érzésről, és bár sokan negatívnak találhatják, amit mond, lássuk be, van benne igazság, hiszen mennyire is tud fájni egy veszekedés, vagy ha egy másik lány vagy fiú próbál közeledni a szerelmünkhöz, nem igaz?

Dávid, 21: ” Szerelem mikor mellette magam adom, mikor meglátom és elmosolyodok és ok nélkül is csak rá tudok gondolni”. Mindenki érzett már hasonlót nem? És biztos, hogy akik szerelmesek, most azon gondolkoznak, mit írjanak a párjuknak. Megjegyzem, én is épp ezt teszem. 😉

Ádám, 29 szerint az, aki szerelmes a másikba, bármikor szívesen bújik vele ágyba. A szexualitás is fontos része a szerelemnek, hiszen, ha két ember szerelmes, és együtt töltik az időt, akkor ez az a dolog, amin keresztül kiteljesedik a szerelmük és az érzelmek is a tető fokára hágnak, szóval mámorító boldogság árasztja el az embereket közben.

Brigi, 22: ” Én nem hiszek a kémiában meg a hormonokban.. Szerintem a szerelem egy olyan megmagyarázhatatlan érzés, ami nélkül úgy elvagyunk, tengődünk egy ideig-óráig, közben megcsókolunk néhány varangyot – aztán eljön az a pont, amire már nem húzhatók kémiai képletek, nem nevezhető agyban lezajló folyamatnak, mert megtaláltuk a kirakósunk másik felét, azt, akire azt mondjuk: “Ő az”.”

Anna, 5 éves: ” Nekem több szerelmem is volt már, de a fiúkkal sokszor nagyon nehéz, mindig elveszik a csokidat, ha pedig megharagszol rájuk ezért, akkor keresnek egy másik lányt, akinek még van csokija, és nem fog sírni.”

Gábor, 30: “A szerelem egy olyan, természetes erő, ami által elfogadjuk a másik hibáit, és csak az igazi szépségét látjuk. Szenvedélyt, mámort, vágyat okoz, de ugyanakkor a bánatot és a fájdalmat is érezteti velünk.”

Sándor,20: “Újdonságot, kihívást, csodát, megnyugvást, nagy veszekedéseket és kibéküléseket. Egymás kottáin a hangok egyenként való felfedezését, ami egymás teljes megismerésének pillanatában egy gyönyörű dallá, duetté áll össze. Tapasztalatot, vágyódást, ha nincs velem, akit szeretek egy húzást a szívemnél, mint amilyen a mágnes 2 pólusa között feszül. Lemondást, kompromiszumot, elfogadást. Ha igazán szeretek valakit minden egyes apró kis hibájával szeretem. Konflikusokkal teli alaptémát, kismillió drámához. Másrész egy biokémiai folyamatot, ami az ember eszét elveszi, elvonva figyelmét más, a fejlődést elősegítő munkáról. Erőt, ami, ha tiszta, viszonzott és igaz, akkor a leg elkeseredettebb helyzetben is képes segíteni a túlélésben. Láthatatlan, le nem írható szakrális köteléket két, vagy nagyon hasonló, vagy nagyon különböző emberi lény között.”

Minden korosztály mást gondol a szerelemről, leginkább az alapján, amiket az évek alatt tapasztaltak, de annyi biztos, hogy mindenki volt már felhőtlenül boldog, de fájdalmasan szomorú is, miközben a gondolatai és az érzelmei egyetlen ember körül cikáztak egyfolytában.

Vera, 24:A szerelmed a barátod is, ő az, akire mindig számíthatsz, ő az, akinek bármikor felveszed a telefont, rohansz hozzá, amikor csak lehet, és akármi is történik, ő az első, aki tud róla, és csak aztán hívod fel az Anyukád. A szerelem egy érzés, és egy döntés, egyszerre. 🙂

Mi a szerelem?
Számodra mit jelent a szerelem?

Fotók: dreamatico.com

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a 200. részbe!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta