Mit tegyél féltékenység ellen?

Rovat

Megosztás

A zöld szemű szörny újra támadásba lendül és beindul a hisztilavina! Ugye Te is jártál már így? És nem, nem volt jó élmény. Vajon mit tehetnél ellene?

 

A féltékenység egy baromi nagy szívás, hiszen ilyenkor – gyakran alaptalanul – az ember maga áll a boldogsága útjába. Nehéz megküzdeni ezzel a parával, de nézzük, mit is tehetnél első körben!

1. Növeld az önbizalmad!

Minél magabiztosabb vagy, annál kevésbé fog érdekelni az, hogy mások mit gondolnak, vagy hogy másokhoz képest Te milyen vagy. Hiszen tisztában leszel a saját értékeiddel, lehetőségeiddel, erősségeiddel.

2. Használd a józan paraszti eszed!

Gondolj bele abba, hogy ha van egy jól működő kapcsolatod, akkor a féltékenységgel csak és kizárólag ronthatsz rajta! Hiszen ha beindul a hisztilavina, akkor az csak rontani tud rajta. Másrészt pedig, ha van egy jól működő kapcsolatod, akkor miért akarna megcsalni a párod?

3. Képzeld magad más emberek helyébe!

Képzeljük el azt a szituációt, hogy tudod, hogy a párod szeret, de a párod exe még mindig írogat neki. Egyrészt nem véletlen nincsenek már együtt, másrészt gondolj bele, milyen rossz lehet a korábbi társnak: feltehetően még mindig szerelmes, kétségbeesett és rosszul esik neki, hogy Te alszol el a pasija mellett. Szóval Te vagy a nyerő, nem?

4. Ne hasonlítgass!

Minden élethelyzetben igaz az, hogy nem hasonlítgathatod magad másokhoz, hiszen senki nem született abba a testbe, senki nem rendelkezik azzal a szellemmel, mint TE és ráadásul elég súlyosan befolyásol az is, hogy hol és hogyan nőttél föl, milyen szokásokat és értékrendeket láttál magad előtt. tehát egyszerűen semmilyen összehasonlítási alapod nincs arra, hogy mással méreckedj meg. Ez nem egy matekverseny.

5. Értékeld Őt!

És végső soron pedig tanuld meg értékelni azt, hogy van egy társ, akivel jól érzed magad, megoszthatod a hétköznapjaidat, gondolataidat és ne keresd a vélt vagy valós problémákat.

+1 A legeslegfontosabb pedig az, hogy próbáld meg fölismerni, pontosan miért vagy féltékeny! Bár nagyon nehéz, de ha ezt meg tudod fogalmazni pontosan, akkor sokkal könnyebb dolgod lesz, mert tudni fogod, honnan kezdd a változást 🙂

Mit tégy a féltékenység ellen?
Te szoktál féltékenykedni?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,839RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta