Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / Mit tegyél, ha megbántad, hogy lefeküdtél valakivel?

Mit tegyél, ha megbántad, hogy lefeküdtél valakivel?

Ez többnyire a lányokkal fordul elő, de néhány fiú is úgy érezheti egy éjszaka után, hogy mégsem volt jó ötlet. Mit tudnál tenni a mardosó bűntudat ellen?

A legjobbakkal is előfordul, hogy úgy érzik: abban a pillanatban szeretnék, de másnap megbánják. Főleg, ha ittas állapotban történik, de akár józanon is. Például ha szeretsz valakit, de kiderül, neki csak arra kellettél. Vagy pont te használtad ki a helyzetet, de lelkiismeret furdalásod lett tőle. Most a húsz éves Edina meséli el a történetét és ad tanácsot hasonló problémákra.

„Életemben kétszer bántam meg a szexet. Akivel elvesztettem a szüzességemet, nem sokkal utána szakított velem. Mint kiderült, ő sosem érzett úgy irántam. Én fülig bele voltam zúgva, neki meg ez inkább csak egy futó kaland volt. Akkor nagyon megbántam, hogy vele volt az első pár alkalom. Fiatal is voltam (tizenöt éves), várhattam volna, mert később összejöttem valakivel, aki tényleg imádott. Most úgy vagyok vele, hogy lehetett volna jobb is, de rosszabb is. Fölösleges bánkódnom rajta. Akkor megviselt, de nem is konkrétan a szex, hanem az, hogy egyáltalán belebonyolódtam egy ilyen kapcsolatba. Jobban meg kellett volna ismernem a srácot.

A másik eset pár hónapja történt. Egy ideje nem járok senkivel. Nem is hiányzik, nem is fér bele az időmbe, rengeteget tanulok és dolgozok. A legjobb barátnőmmel elmentünk egy buliba, ahonnan nem haza, hanem egy sráchoz érkeztem hajnalban. Ott ismertem meg. Meghívott egy pár italra, táncoltunk, jókat beszélgettünk. Ő épp egy szakításon volt túl, én meg úgy éreztem, nincs semmi szórakozás az életemben. Jó ötletnek tűnt folytatni a szobájában az estét. Igazából nem is kellett volna megbánnom, mert szerintem semmi kivetnivaló nincs abban, ha néha-néha van egy egyéjszakás kalandunk. De úgy tűnik, nekem mégsem való. Érzelemmentes volt és soha többet nem beszéltünk.

Tanulságos volt, mert csak innen tudhatom, hogy többet ilyet nem szeretnék. De inkább azt bánd meg, hogy kivel feküdtél le, mint azt, hogy nem védekeztél és ebből baj lett. Nos, két dolog fog segíteni: a gondolkodás és az idő. Én rengeteget agyaltam ezen a két dolgon. Rájöttem, hogy miért csináltam, miért kellett, hogy megtörténjen. Azért, hogy tanuljak belőle. Ha abban a helyzetben jól éreztem magam, akkor miért legyen bűntudatom később? Végül is senkinek nem ártottam. Nem csaltam meg senkit, velem sem csaltak meg lányokat. Pár hét/hónap után már nem is jutott annyiszor eszembe. Azóta okosabban csinálom a dolgokat, de ezeket is át kellett élnem, hogy tudjam, mire van és mire nincs szükségem.”

Jobb előre gondolkodni, mint utólag bánkódni. Inkább aludj rá egyet, mielőtt belemész ilyen dolgokba. Ha mégis megbánsz valamit, ne csüggedj. Kövesd Edina tanácsait. Gondolkodás és idő!

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share