Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Mitől függ, hogy valaki gazdag vagy szegény?

Mitől függ, hogy valaki gazdag vagy szegény?

A kérdés, hogy mitől függ, hogy valaki gazdag e vagy szegény, inkább nézőpont kérdése. Nem lehet egyértelműen meghúzni egy vonalat, ami alapján meghatározható, hogy valaki melyik csoportba tartozik. Azonban vannak bizonyos pontok, amik meghatározóak lehetnek a kérdés megválaszolásában.

maxresdefault

Hazánkban inkább egy bizonyos átlagszínvonalon él a legtöbb ember. Egy köztes állapot, amikor nem kell a mindennapi megélhetésért küzdeni, és egy kicsit félre is lehet tenni. De először vegyük sorra, hogy milyen is szegénynek lenni?

moneyhabitsthatseparatetherichfromthepoor

Nem tudsz minden nap enni, mert nincs mit. Munkát ugyan lehet, hogy találsz, de a fizetés nagy része elmegy lakbérre/rezsire/törlesztése/egyéb dolgokra. Élelemre alig futja ennyiből, ha pedig inkább eszel, mint rezsit, vagy lakbért fizetsz, úgy gyorsan fedél nélkül maradhatsz. Igazából minden nap a körül forog, hogy meglegyen a napi ennivaló, és csak egy hajszál választ el olykor, hogy ne az utcán kelljen aludni. Nem mindenki tud megélni a fizetéséből, hiába dolgozik 10-12 órákat. Esetenként még többet. Lehetne mondani, hogy keressen másik munkát, de ez nem olyan egyszerű. Főleg annak, akinek majdhogynem semmije sincs.

poor_and_rich__elihu_duayer

Ennek az ellenkezője pedig, ha valaki gazdag. Nem csupán a számlák miatt nem kell aggódni, de olyan dolgok se jelentenek gondot, ha éppen meg kell venni valamit. Az autó alaptartozék, amiből több is lehet egyszerre, és gond nélkül kifizeti az ámított tárgy árát, ami megtetszik neki. A vele járó gondok nem feltétlenül nagyobbak, valamint a felelősség sem nő együtt a gazdagsággal. Az életszínvonal pedig teljesen más. Királyként érezheti magát az ember, mindenki az ő társaságára vágyik. Fordított esetben pedig a szegény ember az, akinek mindig mennie kell és hozzá nem megy senki.

f8de40b8-5d74-11e3-95bd-00144feabdc0

A gazdagság és a szegénység azonban nem csak anyagi javakban tud megvalósulni. A szellemi értékek ugyanúgy nagy jelentőséggel bírnak. Az, amit a fejünkben és az, amit a szívünkben birtokolunk gazdaggá tehet minket, még akkor is, ha a mindennapi megélhetésért kell küzdenünk. Elég nehéz behatárolni, hogy pontosan ki hova is tartozik, de ennek több szintje van, ami nem feltétlenül csak az anyagi javakra vonatkozik.

 

Mitől függ, hogy valaki gazdag, vagy szegély?
Neked milyen az életszínvonalad?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share