Mitől lesz egy tanár, jó tanár? Szavazzatok!

Rovat

Megosztás

A tanárok dolga nem egyszerű. Még akkor sem az, ha nektek annak tűnik! Folyamatosan fejlődniük kell, mind a tananyag ismeretét, mind annak tanítási módszerét tekintve, s ezek mellett pedig alkalmazkodniuk kell egy rendszerhez, egy tantervhez, a főnökeik elvárásához, mert bizony a tanárok nem mindenhatóak! 

A tanárok is emberek, amit sokan el szoktatok felejteni. Nekik is lehet jobb vagy rosszabb napjuk a munkahelyükön: az iskolában, még akkor is, ha ti mindig egyformán várjátok el tőlük, hogy jók legyenek!

A legtöbben azt mondjátok, hogy az alábbiak a legfontosabbak ahhoz, hogy egy tanárt jónak, és az általa tanított tantárgyat szerethetőnek tartsátok:

Értsen a tantárgyhoz!

Nos, ez alapvető kellene, hogy legyen, de mint tudjátok, a tanári szakma manapság annyira nincs megbecsülve, így, ha van egy ilyen tanárotok, aki kellő tudással rendelkezik, – legyen az gyakorlati vagy lexikális, –  becsüljétek meg.

Legyen kreatív!

Színesítse az órát valamilyen módon. Érthető, hiszen leginkább úgy jegyzitek meg a tanítottakat, ha kellően változatos módon, esetleg játékos formában van elmagyarázva. Azaz, nemcsak diktál a tanár, hanem az érdeklődéseteket felkeltve, kreatív módon tanít.

Ne tegyen különbséget!

Ez szintén egy nagyon fontos szempont. Ha néha úgy érzitek, hogy valakit jobban kedvel a tanár, és valakit kevésbe, nos…valószínűleg igazatok is van. Ez ugyanis emberi tényező! DE! Egy jó tanár nem érezteti semmilyen módon azt, hogy valakit jobban kedvelne, nem tesz különbséget személyiség alapján.

Legyen szerethető!

Ez, bár sokatok szerint fontos tényező, mégis utoljára hagytuk. Tegyük fel, hogy ért a tantárgyhoz, kreatívan magyaráz, és még különbséget sem tesz. Ilyen esetben csakis is olyan személyiség lehet, akihez bizalommal fordulhattok! Persze, ha valamelyik hiányzik a fentebbiek közül, ez a szempont is fontos lehet! Ha szereted a tanárt, könnyebben fogsz figyelni vagy tanácsért hozzá fordulni. Legyen szó tanulásról, háziról, családi gondokról, vagy épp az osztályban folyó konfliktusokról.

Szavazzatok! Ezek közül mi számotokra a legfontosabb?

Mitől lesz egy tanár, jó tanár?
Szavazzatok!

 

GIFek forrása: GIPHY

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,184RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta