Ezt nézed:  / Zsebpénz / Mivel foglalkoznak a leggazdagabbak?

Mivel foglalkoznak a leggazdagabbak?

Az elmúlt években jócskán megemelkedett a milliárdosok száma. A 2015-ös évben több, mint 200 ember került föl arra a listára, amin csak a leggazdagabbak neve szerepelhet.

A klasszikus milliárdos

Bill Gates nevét mindannyian jól ismerjük és a fejlesztéseit is. A Microsoft apjaként hosszú évekig vezette a világ leggazdagabb embereinek listáját.

Mark Zuckerberg

A Facebook feltalálója talán nem is sejtette, milyen pofátlanul gazdag lehet egy eleinte egyetemi hálózatnak induló kezdeményezéssel. Sajnos mára már zuhantak a bevételei, de talán még így sem kell panaszkodnia.

A szobatárs

Eléggé úgy fest, hogy jó csapat volt az, amelyből Mark is kikerült, hiszen szobatársa, Dustin Moskovitz is milliárdos, sőt, 2015-ben a világ leggazdagabb fiataljának választották. Ekkor 28 éves volt, és ő is internetes vállalkozó.

539w

A szépségnek ára van

A leggazdagabb nők közül egyik legsikeresebbnek Liliane Bettencourt számít, aki a magyar lányok által is jól ismert L’Oreal kozmetikai cég tulajdonosa.

Lehet, hogy Te is hordod a márkáját

Nem csak a szépségipar termékei, hanem a divat is sok pénzt hozhat a házhoz: Amancio Ortega a Zara márka megalkotója a Spanyolországból kiinduló divatőrületnek köszönhetően dobogóra állhatott a Forbes-listán.

zara-introduces-evening-collection-2

Ha sok a pénz, sok a gyerek

Nem meglepő, hogy az egyik legjobban jövedelmező a banki szféra, ennek megfelelően Roman Avgyejev is szép vagyonnal rendelkezik, ő egy moszkvai bank tulajdonosa. Vagyonának előnyeit viszont nem egyedül akarta kiélvezni: 23 gyermeket nevel, bár ebből a legtöbben nem a sajátjai.

Ha magyar pénztárcákban nyúlkálunk

Leggazdagabb magyarnak 2016-ban Csányi Sándort választották, no persze nem a színészt, hanem a bankigazgatót: ő az OTP Bank elnök-vezérigazgatója és 2010. július 6-a óta a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke is.

Aki nem válogat

Hetvenhárom milliárd dollárra becsült vagyonával már negyedik éve Carlos Slim mexikói üzletember vezeti a világ leggazdagabb embereinek Forbes-listáját. A 73 éves mexikói vagyonát elsősorban telekommunikációs birodalmának köszönheti. Érdekeltségei a pénzügyek, a kiskereskedelem és a nyersanyag-, illetve energiapiacra is kiterjednek, szóval úgy tűnik, nem válogatós, ha munkáról van szó.

Maffiavezérek az élen

Ha a mesék világába kalandozunk, akkor is tudunk rangsort állítani és ezt is megtette a Forbes magazin: kimutatásaik alapján a Macskafogó Giovanni Gattoja van az élen, aki egy maffiavezér a mese szerint.

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share