Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / Nagy kérdések az első szexuális aktusról

Nagy kérdések az első szexuális aktusról

Ha vannak kérdéseid, amiket nem tehettél fel senkinek, vagy csak kíváncsi nosztalgia vezérel ide, jó helyen jársz!

Talán már hallhattál bővebben a szexről a suliban, haveroktól, családodtól, vagy valahol online, de úgy érzed – még nem állsz készen rá –  mert nem tudsz mindent. Ne aggódj, amíg nem történt meg a dolog, ezt fogod érezni.

Még nem találkoztam olyan tinivel, aki úgy volna jött ki egy felvilágosításról, hogy “Igen, szuper, érzem, hogy készen állok rá, hogy megtegyem.”  Mert az ilyen ismertetők inkább arra koncentrálnak, hogyan legyen 10000%-osan biztonságos az együttlét, és hogyan csomagold latexbe a társad, hogy minden a legnagyobb rendben legyen. Az oktató jellegű szexuális felvilágosításokkal az a baj, hogy a végén, mikor kijössz, csak az jár a fejedben, hogy “nem szabad (valamit)”. Az egész szituáció a sok tiltás által még jobban stresszessé válik. Mintha maga a cselekvés is egy tabu dolog volna. De valahogy nektek is meg kellett születni, nem igaz?

Megnyugtatásul íme, pár kérdés, amit a TeenVouge-ban tettek közzé ebben a témában.

Melyik a legjobb pozíció első alkalomra?

Forrás: vesti online

Természetesen nincs olyan, hogy a legjobb, de az esetek nagy többségében a fiú szokott a helyzet magaslatára emelkedni -a szó szoros értelemben.

Kevésbé fog fájni, ha nem használunk gumit?

Nem. A kettő nem függ össze. De ha túlzottan izgulsz az együttlét alatt és a gumi síkossága nem lehet segítségedre, a behatolás fájdalmat okozhat mindkettőtöknek. Az óvszer mellett szól még a nemi úton terjedő betegségek ellen való védelem. De ha megbízhatsz a párodban ilyen téren, akkor az orvosod által felírt fogamzásgátló is megfelelő védelmet nyújthat. Ha nem szedsz tablettát, védekezés nélkül nem vakmerőség, hanem őrültség az aktust végrehajtani – hacsak nem készülsz családot alapítani.

Elképzelhető, hogy a pénisze nem illeszkedik pontosan a vaginámba?

 

Meg fogsz lepődni, mennyire rugalmas tudsz lenni, ha arra kerül a sor. Ha pedig már a családalapítás folyik, rájössz ennek a határaira is.

Szexelhetünk, ha éppen megvan?

“Egy jó katona vérben is harcol”-szokták mondani a srácok. Ez inkább gusztus kérdése: ki tartja elég higiénikusnak az együttlétet. Fizikailag egyetlen veszély áll fenn, hogy a szervezeted ellenállóképessége alacsonyabb, mint általában a vírusokkal és baktériumokkal szemben. Persze, mindez nem jelenti azt, hogy ne kellene védekeznetek.

El kell mondanom a partneremnek, hogy ez az első alkalom?

Ha nincs meg köztetek a megfelelő nyíltság – hogy tudjatok beszélni bármiről egymással – akkor nem biztos, hogy készen álltok még megtenni ezt a lépést. Ha ő ennek ellenére akarja, hogy nincs meg köztetek az a belsőséges viszony, érdemes elgondolkodni rajta: vajon jó személy mellett vagy-e.

Hogyan kell felvenni a gumit?

Mitől szakad ki a gumi?

A tetején lévő hely nagyon fontos. Ha felhelyezéskor levegős, akkor nagy eséllyel szakad ki. Egyébként az óvszereket száraz helyeken tárold, mert a latex élettartama csökken, ha meleg és nedves helyeken hagyod a csomagolásban.

Honnan tudom, hogy a partnerem élvezi az együttlétet?

Figyeld a reakcióit, senki sem tudja titkolni. De ha ilyenek jutnak eszedbe, túl stresszesen fogod fel. Ne csak egymásra koncentráljatok, magatokra is.

Feszélyezve kell éreznem magam, ha úgy fekszem le valakivel, hogy nem járunk?

Forrás: giphy

(Igen.) Erkölcs kérdése. Ha úgy gondolod, a tested közkincs, és nem kell tenni valakinek azért hogy veled lehessen, akkor vállald lelkiekben a felelősséget érte. Lehet, hogy az aktuális pillanatban jól érzed magad, de az ilyen lépéseknek mindig van egy következménye a társas kapcsolataid hálójában.

Honnan tudom, hogy orgazmusom van?

Hidd el, érezni fogod. Amikor megtörténik, nem leszel bizonytalan benne.

Kinek kell kezdeményezni?

Ez szubjektív. Nincs előírva, kinek illik. Egy biztos, előjáték szükséges ahhoz, hogy rá tudjatok hangolódni egymásra.

Nagy kérdések az első szexuális aktusról
Felmerültek már benned ezek a kérdések?

Borítókép :chatelaine

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share