Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Nagyon para volt Disneyland!

Nagyon para volt Disneyland!

Disneyland a boldogság és öröm vidámparkja. Mindenki alig várta, hogy megnyíljon 1955. július 17-én. De mi is volt a para vele? 

1. Nem volt kész!

A legfőbb baki az volt, hogy nem készült el Disneyland a nyitás napjára. A park 3/4-e volt csak kész, rengeteg játék csak félkészen állt és sok volt a mocsok is.

2. Szinte semmi sem volt nyitva

Az előző pontból lehet következtetni arra, hogy alig volt olyan játék, amire fel lehetett ülni. Egész Disneyland tele volt emberrel, akik akár háromnegyed órát is álltak, hogy felüljenek valamire, mire leesett nekik, hogy nem is üzemelt. A játékokak körülbelül egy hónappal később nyitották meg.

3. Hihetetlen tömeg volt

Disneylandben mindig nagy tömeg van, mindenki imádja a helyet, de képzeljétek csak el, mekkora tömeg lehetett, amikor a 15.000 ember befogadására képes parkba dupla ennyi, 30.000 ember tódult be!

4. Rémálom jelmezek

Én alapból is megijedek a jelmezes figuráktól, de ezek a jelmezek tényleg nagyon ijesztőek voltak. Tuti, hogy később rengeteg kisgyereknek okoztak álmatlan éjszakát ezek a horror Mickey és Minnie Mouse jelmezek.

5. Ragadós aszfalt

Ha ez eddig még nem elég, frissen volt aszfaltozva, ezért nem egy nő magassarkújának a sarka ragadt bele az út ragacsos aszfaltjába. Utólag azt hitték, direkt vannak lábnyomok a parkba vezető úton, de az igazság itt is a trehányság volt és a határidők be nem tartása.

6. Iszonyú meleg volt

Inkább azon csodálkozom, hogy az időben leaszfaltozott utak nem olvadtak szét, mert a megnyitó napján, majdnem 37 fok volt! Az ’50-es években pedig nem volt még olyan fejlett a légkondi, és az egész park területén nem lehetett sehol sem hűsölni egy kicsit se, mert nem voltak vizes kutak sem.

 

7. Felgyulladt egy kastély?

A meleg nem volt még elég, kellett egy kevés láng is, mert igen, Csipkerózsika kastélya szépen felgyulladt. Gázszivárgás következtében csaptak ki lángok a kastély egyik ablakából, szinte mindenki azt hitte a show része, habár az eredeti történetben nyoma sincs tűznek, de hála az ott dolgozóknak, sikerült megfékezni a tüzet.

Fotók: buzzfeed.com

Ijesztő Disney park?
Szerinted is para volt a megnyitó?