Nagyon sikeres volt az első SopronFest!

Rovat

Megosztás

Sopron évtizedeken át adott otthont a tavaly megszűnt VOLT fesztiválnak. A szervezők idén első alkalommal a VOLT-nál kisebb, de nagyon hangulatos fesztivált szerveztek, a korábbi helyszínen a Lővér Kemping területén. A zárónapon jártunk ott és megnéztünk pár kísérőrendezvényt is a városban. Azt kell mondanunk, igazán megérte ellátogatni!

Megnéztünk négy kiállítást a Liszt Ferenc Kulturális Központban. Lobenwein Tamás – A rendszerváltás fotósa, Kálló Péter – Az én lemezem, Weiler Péter – Kár lett volna disszidálni és Kiss Tibor (Quimby) – Zsigeri történetek. A városban ezen kívűl is voltak tárlatok, akár régi tornyok falain is.

A fesztivál helyszínére délután kettőtől lehetett bemenni és akkortól késő estig folyamatosan voltak koncertek két helyszínen. Sok helyen volt alkalom (igaz elég borsos áron) enni-inni, vásárolgatni. Láttuk a Margaret Island, Punnany Massif, ByeAlex és a Slepp koncertjeit és pont visszaindulásunk előtt kezdődött a Tankcsapda fellépése. Ők voltak az egyedüli kemény zenét képviselő együttes a SopronFest-en.

Az estét Majka és Dzsúdló zárták levezetőként a Necc Partyval. A kisebbik színpadon Lovasi Andrást hallgattuk zenésztársaival, de itt is fellépett később többek közt a Bohemian Betyars is.A hét folyamán nagyon sok koncert és esemény volt, és úgy néz ki, a nézők szerették a programokat, így valószínűleg lesz folytatás!

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta