Nasz Dani poénokkal készül a szóbeli érettségire

Rovat

Megosztás

Hamarosan elkezdődnek a középszintű érettségi vizsgák is, mi pedig megkérdeztük Nasz Danit, az Ask.fm és YouTube sztárját, hogy ő hogyan készül a nagy szóbeli megmérettetésre, vajon milyen módszer hasznosítható tanulásra.

Milyen módszert alkalmazol a szóbeli érettségi vizsgára való felkészülésnél?

Nekem a gépen vannak meg a tételek, és ez lehet, hogy baj. Bent szoktam hagyni a Facebookot, Askot, YouTube-ot, és valahogy mindig elterelődik a gondolatom a tanulásról. Bár egyik nap sikerült rászánnom magamat néhány tételre, de, ha jó idő van, csak meg kell inni 1-2 hideg sört. Nem tud lekötni sajnos.

Mennyire vagy izgulós? Beszéd közben remeg a hangod, kezed, lábad?

Nagyon izgulós típus vagyok. Inkább a hangom szokott remegni. De szokott olyan is lenni, hogy nagyon belejövök és már nem izgulok, ez helyzettől függ. Ha sokszor áll ki emberek elé az illető például előadást tartani vagy bármit, akkor egy idő után már nem izgul.

Számodra mi a legnehezebb egy szóbeli vizsgán?

A legnehezebb az, hogy kiállj és beszélj x tanár előtt. Órán a felelésnél izgultam egy tanár előtt, most meg még több lesz, nem is merek belegondolni. Majd bevágok néhány poént.

A tanulás során fejleszted a beszédkészséged is valahogyan?

Mindig próbálom fejleszteni, új szavakat tanulni, bővíteni a szókincsemet. Nem árt néha odafigyelni az ilyen dolgokra is.

Milyen eredményre számítasz összességében?

Az írásbelin a matek kettes lett a többi pedig hármas. Simán felhozom négyesre, és az bőven elég nekem. Nem számít az eredmény a továbbtanulásomhoz, csakhogy meglegyen. Nem akartam fősulira menni, utálok tanulni. Emberségből akarok ötöst kapni, nem az ilyen tantárgyakból.

Borítókép: Facebook

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta