Nekem úgyis mindegy már! – Ezt üzeni Azahriah

Rovat

Megosztás

Hiányzol, miért nem léptem hamarabb, gyáva voltam, ezért elmentél, de már feladtam, lemondtam rólad, nekem már így is, úgy is ,,MIND1″, üzeni a fiatal tehetség, Azahriah legújabb slágere!

Azahriah saját maga tanulta ki a zenei szakmát, a vlogolást, a videóvágástól a hangkeverésig mindent. 2 évvel ezelőtt került fel legelső videója a YouTube-ra Egy új kezdet címmel, melyben gitárt ragadva különleges hangszínével kápráztatja el a nézőket. A célja az volt, hogy kicsit közelebb kerüljön a közönséghez, ehhez adott egy alternatív megoldást a videómegosztó platform.

A videót sorra követték a zenei feldolgozások, mint a Bagossy Olyan Ő című dala, Ed Sheeren NewYork nevű zeneszáma, és hamarosan érkeztek is a saját dalszövegek, melyek cover verziói akkora sikert arattak, hogy 2020-ban már önálló videoklippel debütált a fiatal tehetség.

A népszerűség okán sorra érkeztek az új dalok, majd tavaly novemberben kapták fel őt igazán, amikor is a RÉT című sláger felrobbantotta a YouTubeot, mára már több mint 5 millióan látták a klipet, imádta és imádja a közönség.

Összegezve elmondhatjuk, a mezei vloggerből önerővel, akarattal és tudással rövid időn belül komoly zenész lett. Angol tudása sem utolsó a sorban, hiszen a nagy siker után elkezdett külföldi nyelven énekelni, amiket szintén megosztott a követőkkel. Nem csoda, hogy a kommentszekció hozzászólásai alapján a legkülönlegesebb hangnak tartják, aki mostanában az élre tört zenei téren. Nagylemeze idén várható, melyet a 4K LOVE című dallal harangozott be!

Kép: youtube.com

Még csak pár napja jelent meg legújabb videoklipje, de máris a felkapottak listáján a Mind1 című szerzemény! Mezei zenélés, de közben telefonnal rohangáló emberek, akik jönnek-mennek, mondván, minden napunk lassan már ugyanolyan. Felkelünk, telefonozunk, lefekszünk, telefonozunk, sugallja a zeneszám. Beleszőttek egy szerelmi párhuzamot is, ahogyan a dalszöveg is említi:

„És feladod mégegyszer,

Igen ma is kicsit akarom hogy élessz fel

Gyere be, add azt, amit ezelőtt éreztem…”

Túl gyáva voltam ahhoz, hogy elmondjam, mit érzek, ezért elhagytál, üzeni a dal.

Sokan átélték már azt az érzést, amikor magadba zárod a saját gondolataidat, mert attól félsz, nemleges választ kapsz, ám így lehetőséget sem adsz arra, hogy másképp történjen. A klipbéli vágóképek, a cikázó fénysorok, a magányos BKV utazgatások is mind az egyedüllét metaforái.

Elbeszéltek és elmentek egymás mellett, s egy év múlva már nem is ismeritek a másikat, mintha csak egy drámai filmbe csöppentünk volna.

Mondhatnánk egy kicsit a mai világ kritikájának is a videoklipet, hiszen sokan úgy vélik, a folytonos telózás és a digitális élet eléggé elvonja a figyelmet a személyes kapcsolatokról. Inkább chatelünk, minthogy egymás szemébe nézve mondanánk ki a problémáinkat? Te mit gondolsz?

Főkép: youtube.com

A cikk a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával készült.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,719RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta