Nem tudod letenni a telefont? Most kell egy kis digitális detox!

Rovat

Megosztás

A detox kifejezést diétákban már tuti hallhattad, a lényege mindig ugyanaz, megszabadulni a méreganyagoktól, és megtisztítani a szervezetünket. Teljesen érthető, hogy a sok gyorskaja vagy a légszennyezés miatt nem kevés olyan anyag kerülhet a szervezetünkbe, amitől meg kéne szabadulnunk. De vajon a digitális detox mi lehet? 

Ahogyan a testünknek, az elménknek is fontos, hogy néha kikapcsoljuk. Ilyen például, amikor sokat tanulunk és utána semmi mást nem akarunk, mint hogy bambulni és semmi újat sem olvasni egy ideig, vagy bugyuta videókat nézünk, amihez semmi agymunka nem kell.

Viszont a folyamatos képernyő előtt ülés is nagyon fárasztó tud lenni, ha másnak nem is, de a szemünknek mindenképp. Mindig a telefonunkat bújjuk, jönnek az értesítések, levelezünk a barátainkkal, a főnökünk leveleire válaszolunk, képet szerkesztünk, videókat nézünk. Ez mind szuper, de amikor azt látod, hogy a 2-es villamoson is mindenki a telefonját bújja, pedig olyan gyönyörű kilátás nyílik a hegyekre, vagy amikor a szerelmes pár egymással szemben ül, és a telefonját nyomkodja, akkor azért ki lehet ábrándulni az digitális világból.

640_commuters

Lehet, hogy ez egy kicsit kemény lesz, de ha nyolcvan évesen az unokádnak meséled majd az életed izgalmait, nem fogja érdekelni, hogy hány lájkot kaptál egy képre. Nem azt mondom, hogy száműzd a telefonodat, tabletedet, csak hogy kicsit nyiss a kinti, való világra is.

Menj el bulizni, mássz hegyet, beszélgess szemtől szembe az emberekkel, ne csak a telefon képernyőjén keresztül. Próbáld lecsökkenteni a telefonozgatás idejét, vagy legalább az értesítéseket kapcsold ki arra az időre, ameddig társaságban vagy, vagy ebédelsz.

Hidd el, sokkal teljesebbnek fogod érezni az életedet, ha olyan dolgokat is észreveszel majd, amiket a telefon képernyőjébe merülve nem biztos, hogy észrevennél.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta