Ezt nézed:  / Színes / Németesek figyelem! Íme, egy izgi sorozat Nektek!

Németesek figyelem! Íme, egy izgi sorozat Nektek!

Németesek, ez a cikk elsősorban Nektek szól, viszont angolosok, Nektek is jó, ha megfigyelitek, miért volt helyes döntés az angolt választani. A Hallo aus Berlin egy 1996-ban forgatott német nyelvű oktató-filmsorozat, melyet azoknak fejlesztettek ki, akik a németet mint idegen nyelvet tanulják.

Európa több országában, az Egyesült Királyságban, Svédországban vagy éppen Hollandiában is beépítették a szaktanárok tantervükbe. Sőt, nálunk használják is mint oktatóanyag, saját bőrömön tapasztalhattam ezt meg.

A főszereplők valójában az animált karakterek, Roli és Rita, de a tizenéves gyerkőcök, Marko, Jessica, Daniel, Esther, Thomas és Miriam, akik mára nyilván már meglett felnőttek, is nagy szerepet játszanak a történetekben.

Gif: Tumblr

Gif: Tumblr

 

A részenként aktuális témában ők adnak elő egy dalt. Íme, a családról szóló dal például:

 

Totál kilencvenes évek, bizony.

Emellett, ahogy nekünk is, úgy nekik is van egy utcai kérdezős rovatuk, az első részben rögtön az a csodás körkérdés folyik, hogy “Wie heißt du?”, illetve “Wie heißen Sie?”.

 

Ahogyan említettem, a sorozat forgatása 1996-ban történt, tehát nem kell megcsodálkozni, hogy a gyerekek még német márkával fizetnek a boltban.

banknoten_bdl_100_deutsche_mark_2_vs

Fotó: Bundesbank.de

Hallo aus Berlin
Ti néztétek órán ezt a sorozatot?

 

Ha még nem láttad az első részt, íme, tekintsd meg most!

 

Borítókép: Bbc.co.uk

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share